L'Agència Tributària de Catalunya convocarà 329 places d'interins fins a maig

Publicat 24/2/2017 16:17:01CET
Oficina de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) pel Barcelonès Nord
EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) convocarà unes 329 places d'interins mitjançant concursos fins a maig per cobrir el seu desplegament territorial i noves funcions, segons la resposta del Govern a preguntes parlamentàries sobre la Hisenda Pròpia.

Des d'octubre del 2016 fins a aquest mes de maig augura la convocatòria d'unes 367 places, de les quals ja se n'han convocat 38, segons la documentació consultada per Europa Press.

Afegeix que a aquests llocs poden optar els 277 treballadors de les oficines liquidadores dels registradors de la propietat --les funcions de la qual preveu assumir l'ATC l'1 de setembre-- "sempre que reuneixin els requisits previstos en la normativa de la funció pública".

Precisament els registradors han presentat aquesta setmana un recurs contenciós administratiu contra la Generalitat per avançar del 30 d'octubre a l'1 de setembre la finalització del conveni pel qual s'encarreguen de la liquidació d'impostos cedits com són el de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats i el de Successions i Donacions.

Els registradors han indicat a Europa Press que volen col·laborar amb la Generalitat en la transició perquè l'ATC realitzi directament aquestes funcions, però argumenten que la data de l'1 de setembre és insuficient per realitzar el traspàs correctament.

L'ATC ja va assumir l'1 de gener una altra tasca que fins llavors tenia encarregada als registradors: l'enregistrament i digitalització de documentació fiscal, i ha incorporat 15 treballadors dels antics empleats com a interins mitjançant concurs amb un cost de 281.024 euros, segons les dades remeses al Parlament.

Respecte al cost anual del desplegament territorial de l'ATC, és de gairebé 11,7 milions d'euros, incloent les despeses de funcionament i de personal i l'amortització de la inversió inicial de les oficines.

La inversió estimada per a la implantació de les 15 noves oficines territorials pròpies de l'ATC és de 6,32 milions.