BILBAO 13 set. (EUROPA PRESS) -
L'advocat de l'expresident de Catalunya Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha considerat que la sentncia del Tribunal Suprem sobre el procés ser "dura" i reactivar l'euroordre contra el seu client, malgrat que "estem preparats".
Boye, que també exerceix la defensa dels exconsellers Meritxell Serret i Toni Comín, així com de l'actual president, Quim Torra, ha participat aquest divendres a Bilbao en la conferncia 'Lawfare: macrojuicios en el estado español en 2019', que ha tingut lloc al Collegi de l'Advocacia de Biscaia.
En declaracions prvies als mitjans de comunicació, Boye ha estat preguntat per la situació del seu defensat a Blgica i el judici del Tribunal Suprem a la cúpula del procés independentista, que es troba a l'espera de sentncia.
Boye ha considerat que cada líder sobiranista va prendre en el seu moment "les decisions que havia de prendre i que va considerar oportunes, i ara est a l'espera de la sentncia".
En aquest sentit, ha defensat que l'expresident Puigdemont est molt "ferm" i de fet "avui és a Sussa i Alemanya fent conferncies". "Ell és l'última línia de defensa del sobiranisme catal i est complint amb el que la societat espera d'ell", ha afegit.
D'altra banda, i després d'advertir que el judici del procés ha estat un "procés innecessari", ha afirmat que a Alemanya "les mateixes proves pels mateixos crrecs es van resoldre en unes setmanes". "Hi ha una part molt innecessria de tot el que s'ha fet, partint del punt que aquest judici no era necessari perqu no hi ha un delicte", ha indicat, per afegir que "la sentncia ser dura".
Així mateix, ha augurat que les euroordres per arrestar els membres de l'anterior Govern es reactivaran després de la sentncia del Tribunal Suprem. "Nosaltres estem preparats. Sabem que un cop hi hagi sentncia es reactivaran i comenar aix un altre cop per tercera vegada", ha incidit.
Preguntat pel fet que la Junta Electoral deixés vacants, entre d'altres, l'escó de Puigdemont al Parlament europeu, Boye ha recordat que la defensa de l'expresident ha presentat dues demandes contencioses-administratives al Suprem que estan pendents de resoldre, així com un recurs de cassació al Tribunal de Justícia de la UE quant a les mesures cautelars, i una demanda pel fons de l'assumpte.
"Estan tots els fronts oberts i amb la llei a la m i la jurisprudncia del Tribunal Constitucional espanyol no hi ha dubte que tenim raó. El que passa és que en aquests casos es rescriu la llei i la jurisprudncia", ha afegit.