Publicat 13/9/2019 14:26:46 +02:00CET

L'advocat de Puigdemont creu que la sentència serà "dura" i reactivarà l'euroordre contra l'expresident

Gonzalo Boye (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BILBAO, 13 set. (EUROPA PRESS) -

L'advocat de l'expresident de Catalunya Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha considerat que la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés serà "dura" i reactivarà l'euroordre contra el seu client, malgrat que "estem preparats".

Boye, que també exerceix la defensa dels exconsellers Meritxell Serret i Toni Comín, així com de l'actual president, Quim Torra, ha participat aquest divendres a Bilbao en la conferència 'Lawfare: macrojuicios en el estado español en 2019', que ha tingut lloc al Col·legi de l'Advocacia de Biscaia.

En declaracions prèvies als mitjans de comunicació, Boye ha estat preguntat per la situació del seu defensat a Bèlgica i el judici del Tribunal Suprem a la cúpula del procés independentista, que es troba a l'espera de sentència.

Boye ha considerat que cada líder sobiranista va prendre en el seu moment "les decisions que havia de prendre i que va considerar oportunes, i ara està a l'espera de la sentència".

En aquest sentit, ha defensat que l'expresident Puigdemont està molt "ferm" i de fet "avui és a Suïssa i Alemanya fent conferències". "Ell és l'última línia de defensa del sobiranisme català i està complint amb el que la societat espera d'ell", ha afegit.

D'altra banda, i després d'advertir que el judici del procés ha estat un "procés innecessari", ha afirmat que a Alemanya "les mateixes proves pels mateixos càrrecs es van resoldre en unes setmanes". "Hi ha una part molt innecessària de tot el que s'ha fet, partint del punt que aquest judici no era necessari perquè no hi ha un delicte", ha indicat, per afegir que "la sentència serà dura".

Així mateix, ha augurat que les euroordres per arrestar els membres de l'anterior Govern es reactivaran després de la sentència del Tribunal Suprem. "Nosaltres estem preparats. Sabem que un cop hi hagi sentència es reactivaran i començarà això un altre cop per tercera vegada", ha incidit.

Preguntat pel fet que la Junta Electoral deixés vacants, entre d'altres, l'escó de Puigdemont al Parlament europeu, Boye ha recordat que la defensa de l'expresident ha presentat dues demandes contencioses-administratives al Suprem que estan pendents de resoldre, així com un recurs de cassació al Tribunal de Justícia de la UE quant a les mesures cautelars, i una demanda pel fons de l'assumpte.

"Estan tots els fronts oberts i amb la llei a la mà i la jurisprudència del Tribunal Constitucional espanyol no hi ha dubte que tenim raó. El que passa és que en aquests casos es rescriu la llei i la jurisprudència", ha afegit.