Publicat 9/1/2019 15:10:56CET

L'advocat de Puigdemont, citat aquest dijous al Congrés per assessorar sobre els indults

Jaume Alonso Cuevillas, advocat de Carles Puigdemont
@324CAT - Archivo

MADRID, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas Sayrol, que defensa l'expresident catal Carles Puigdemont en la causa del referndum de l'1 d'octubre del 2017, compareixer aquest dijous al Congrés per assessorar els diputats entorn de la reforma de la Llei d'Indults que s'est tramitant a la Cambra.

Aquesta reforma de la Llei d'Indults, que va ser impulsada en el seu moment pel PSOE per no concedir aquest 'perdó' als condemnats per corrupció o per violncia masclista, feia mesos que estava congelada al Congrés, tot aix malgrat que la iniciativa es va presentar a principis de la legislatura i les esmenes dels grups es van registrar el febrer passat.

L'últim obstacle va ser la petició del PSOE de cridar diversos experts per illustrar les seves senyories sobre la reforma de la llei que regeix des del 1870.

Aquesta sollicitud va exasperar el PP, que va acusar els socialistes d'intentar frenar la seva esmena per prohibir les mesures de grcia als presos independentistes si són condemnats per rebellió en la causa del referndum illegal de l'1 d'octubre del 2017.

COMANDA PEL PDECAT

El PP i Cs es van negar a demanar compareixences en considerar-les innecessries, per altres grups sí que les van sollicitar i aquesta setmana el Congrés ha cridat sis experts.

Un d'ells és Alonso-Cuevillas, la presncia del qual ha estat sollicitada pel PDeCAT en la seva condició de doctor en Dret i catedrtic de Dret Processal de la Universitat de Barcelona.

L'advocat de Puigdemont est citat per aquest dimecres a les 10.30 hores juntament amb José Luis González Cussac, catedrtic de Dret Penal a la Universitat de Valncia; i Eva Belmonte, responsable de Projectes de la Fundació Civio.