L'advocat de Junqueras: L'Advocacia perd l'oportunitat de defensar "plenament" la immunitat

Publicat 30/12/2019 15:13:18CET
L'advocat de l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, durant el judici pel procés en el Tribunal Suprem.
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO - Archivo

BARCELONA, 30 des. (EUROPA PRESS) -

L'advocat del líder d'ERC, Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, ha lamentat aquest dilluns que l'advocacia de l'Estat perd "una bona oportunitat per defensar plenament la immunitat davant qualsevol actuació judicial, cosa que implica la nul·litat de la condemna".

En una anotació a Twitter recollida per Europa Press, l'advocat de l'exvicepresident del Govern català destaca que, després de la sentència del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE), l'Advocacia assumeix que Junqueras ha de ser alliberat sense cap restricció i ha de poder exercir les seves funcions "amb plena llibertat com a eurodiputat que és".

"El TJUE amb la 'doctrina Junqueras' ordenava protegir les institucions europees i els drets dels electors", ha valorat l'advocat, després que l'Advocacia hagi sol·licitat aquest dilluns la posada en llibertat del líder d'ERC perquè pugui exercir com a eurodiputat mentre se sol·licita al Parlament Europeu que se li retiri la immunitat.

Contador