L'advocat d'Abidal defensa la legalitat del trasplantament

Publicat 22/11/2019 14:07:19CET
Éric Abidal i el seu advocat Carles Monguilod.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 nov. (EUROPA PRESS) -

L'advocat del director esportiu del FC Barcelona i exjugador, Éric Abidal, Carles Monguilod, ha defensat aquest divendres la legalitat del trasplantament de fetge del seu client i ha assegurat que la conversa telefònica intervinguda a l'expresident del club Sandro Rosell per la qual es va iniciar la causa eren "invencions en un context de conversa frívola".

En declaracions als periodistes després de sortir del jutjat, on han comparegut Abidal i Rosell en el marc de la investigació que duu a terme el Jutjat d'Instrucció 28 de Barcelona, Monguilod ha afirmat que ha estat el mateix Juan José Castillo --l'empleat del club que va dir per telèfon a Rosell que el trasplantament era il·legal-- qui ha declarat davant la jutgessa que ho va dir de broma i que "a sovint parla en aquests termes en la seva vida privada. Té una forma de ser molt bromista, exagera i inventa coses".

"Ha dit que no sabia res del procés de trasplantament ni que s'hagués pagat res per ell. Era simplement una invenció, com ha dit literalment", ha detallat Monguilod, que considera que no hi ha cap base de realitat en les afirmacions durant la conversa intervinguda.

Monguilod també ha explicat que Abidal ha confirmat a la jutgessa que Gérard Armand, el donant, és el seu cosí i que demanarà arxivar la causa quan processalment sigui possible --cal esperar al fet que el jutjat rebi les proves mèdiques que els forenses van fer a Armand-- perquè creu que "no hi ha absolutament cap component delictiu perquè aquesta causa continuï oberta ni un minut més".

Aquest divendres també està citat a declarar davant el Jutjat d'Instrucció 28 de Barcelona l'expresident del club Sandro Rosell, que ha arribat a la Ciutat de la Justícia tocades les 11.45 hores.