Publicat 9/1/2019 16:04:20CET

L'advocada del caador que va matar dos agents rurals a Lleida demana la seva llibertat a dies del judici

Un grup d'agents rurals aquest dimecres en l'Audincia de Lleida
EUROPA PRESS

A punt de complir dos anys de presó preventiva, argumenta que no s'escapar i que ser pare

LLEIDA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

L'advocada del caador que va confessar haver matat dos agents rurals a Aspa (Lleida) el 21 de gener del 2017, que ser jutjat el 21 d'aquest mes a l'Audincia de Lleida, ha demanat la llibertat del seu representat el dijous 24, data en la qual complir dos anys a la presó en argumentar que no hi ha risc de fugida perqu té arrelament i ha apuntat que ser pare d'aquí a sis mesos.

"No hi ha risc de fugida per raons d'arrelament, no hi ha perill de reiteració delictiva ats que és un cas individual que obeeix a una patologia que en el judici demostrarem, entenem que prepararíem la recta final del judici amb més tranquillitat i un altre factor és que properament ser pare, i aix mostra que l'arrelament existeix" ha declarat aquest dimecres als mitjans la lletrada, Montserrat Torres.

L'advocada ha fet aquestes afirmacions a l'Audincia de Lleida, on les acusacions particulars, la Generalitat i la Fiscalia han demanat que el caador segueixi a la presó dos anys més, petició a la qual ella s'ha oposat.

L'advocat de l'acusació popular, Albert Requena, que representa l'Associació Professional d'Agents Rurals i l'Associació Espanyola d'Agents Forestals (Aeafma), assegura que ha reclamat la prrroga perqu la petició ha de tramitar-se abans que es compleixin els dos anys.

"Falta molt poc per al judici per la sentncia ferma no té per qu sortir aviat, pot haver-hi recursos i entenem que no han canviat els motius pels quals es va atorgar la presó provisional fa dos anys, hi ha risc de fugida igualment perqu les penes que es demanen són molt elevades", ha afirmat.

L'advocat de les famílies, Pau Simarro, ha recalcat que ha demanat que s'acordi una prrroga de dos anys atenent el que diu la llei perqu hi ha risc greu de fugida.

"Si a aquesta persona se la deixa en llibertat, no la veurem més perqu estem demanant 51 anys de presó, el més normal seria que desaparegués", ha dit l'advocat.

El judici al caador que va confessar haver matat a trets dos agents rurals, de 43 i 39 anys, al vedat de caa d'Aspa, comenar a l'Audincia de Lleida el 21 de gener, just quan es compleixen dos anys del doble crim, i durar cinc dies.

L'Audincia de Lleida té previst triar 11 membres definitius del jurat el divendres 18, en l'elecció provisional, per sorteig, perqu es va donar la circumstncia que un dels elegits era germ d'una de les vídues dels agents rurals, raó per la qual va sollicitar no formar part del tribunal.

LA FISCALIA DEMANA 48 ANYS

La Fiscalia de Lleida demana 48 anys de presó per al caador pel doble crim, el qual acusa de dos delictes d'assassinat amb tradoria i de tinena illícita d'armes.

En el seu escrit d'acusació, el Ministeri Públic reclama per cadascun dels delictes d'assassinat, concorrent la circumstncia de confessió, 23 anys i vuit mesos de presó i un altre any per tinena illícita d'armes, i demana també un any de presó per al propietari de l'escopeta.

La Generalitat, per la seva banda, reclama 20 anys de presó per cadascun dels assassinats, les famílies en demanen 51 i les organitzacions d'agents rurals, 25 anys.

VA TORNAR A DISPARAR-LOS

El caador, veí de Vacarisses (Barcelona), va disparar els agents rurals dos trets a una distncia d'entre tres i sis metres i tot seguit, quan ja eren a terra s'hi va acostar i va tornar a disparar-los, segons relata l'escrit del fiscal.

L'acusat, que és a la presó de manera preventiva des del 24 de gener del 2017, va comunicar a un dels seus companys que havia disparat els agents i els caadors li van dir que avisés els Mossos, i ell ho va fer.