Publicat 19/5/2019 12:23:47 +02:00CET

L'Advocacia de l'Estat demana que s'inclogui un contracte de publicitat de 110.000 euros a la malversació de l'1-O

Recorre l'ordre de processament perquè es tingui en compte els diners gastats en insercions en mitjans europeus

MADRID, 19 maig (EUROPA PRESS) -

L'Advocacia de l'Estat ha recorregut l'ordre de processament del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona per sol·licitar a la jutgessa que imputi també com a part dels càrrecs per malversació un contracte de publicitat per import de 110.260 euros que es va adjudicar i va pagar a Havas Media el 2017 per a insercions en periòdics estrangers.

Segons el sumari d'actuacions al que ha tingut accés Europa Press, l'Advocacia ja va sol·licitar al Jutjat que inclogués aquest contracte per entendre que s'havia produït un error per omissió en l'ordre de processament, no obstant això, la seva iniciativa va ser desestimada, per la qual cosa ara ha presentat un recurs de reforma a fi que es reconsideri la decisió.

El contracte va ser adjudicat a l'esmentada multinacional per import de 105.628,57 euros per resolució de 20 de gener de 2017 signada per Joaquím Nin, el número 2 de la Conselleria de Presidència de la Generalitat de Catalunya en aquell moment. Els serveis es van prestar, l'obligació va ser reconeguda i el pagament es va realitzar mitjançant transferència el 31 de maig de 2017 i import de 110.263,51 euros, tal com recull l'escrit.

La companyia havia d'executar una sèrie d'insercions en premsa internacional escrita anunciat una conferència sobre el reférendum català que tindria lloc el 24 de gener al Parlament Europeu amb el president de la Generalitat, el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda i el conseller d'Afers exteriors com a ponents.

Conforme descriu l'Advocacia de l'Estat en el seu recurs, l'anunci era la imatge d'"una urna amb la bandera de la comunitat autònoma de Catalunya davant i sobre aquesta urna, introduint-se un sobre i d'altra banda, al peu esquerre, l'escut de la Generalitat de Catalunya i la seva expressa referència".

CONCRETAR L'ADJUDICACIÓ DE 'CIVISME'

Per a l'Advocacia, "resulten palmaris indicis racionals de criminalitat de l'ocupació de fons públics per a la preparació del referèndum de l'1 d'octubre, en concret, la inserció publicitària en premsa escrita europea, de l'anunci relatiu a una conferència sobre el referèndum català a través del contracte adjudicat a Havas Media Group, havent-se prestat el servei, que efectivament es va pagar, per l'Administració Autonòmica".

Considera que "en conseqüència, tals indicis racionals de criminalitat de malversació de cabals públics han de ser incorporats a l'ordre de processament", del que no obstant això, han quedat exclosos fins avui.

El recurs inclou així un esment a la manera en què l'ordre de processament refereix els "indicis racionals de criminalitat de l'ocupació de fons públics" en relació amb la campanya 'Civisme', també de publicitat. Insta al fet que "es precisin aquests fets" i "que es facin constar les resolucions d'adjudicació d'aquests contractes i la persona que els va dictar", el secretari de Comunicació de la Generalitat, Antoni Molons.