Actualitzat 21/6/2018 12:52:56 +00:00 CET

L'Advocacia catalana treballarà per tal que els jutges els derivin més casos per a mediació

Inauguració II Congrés Estatal Interprofessional de Mediació
CICAC

TARRAGONA, 21 juny (EUROPA PRESS) -

L'Advocacia catalana s'ha compromès a treballar per tal que els jutges els derivin més casos que puguin resoldre's a través de la mediació, per reduir la litigiosidad en els òrgans judicials, han informat en un comunicat.

Així s'han expressat en arrencar a Tortosa (Tarragona) el II Congrés Estatal Interprofessional sobre Mediació organitzat pel Consell de l'Advocacia Catalana, dirigit l'advocacia i als professionals de la mediació i en el qual participaran un centenar de professionals.

El Congrés ha estat inaugurat per la consellera de Justícia, Ester Capella; el president del Consell de l'Advocacia Catalana, Julio J. Naveira; el president de la Comissió de Mediació i degà del Col·legi d'Advocats de Tarragona, Manel Albiac; el degà del Col·legi d'Advocats i Advocades de Tortosa, Xavier Faura, i l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Julio J. Naveira ha destacat que treballaran per "promoure la mediació en l'àmbit civil, mercantil i familiar, així com en els temes de consum, medi ambient o educació", la qual cosa permet reduir els costos econòmics i personals dels ciutadans, permetent-los que siguin ells mateixos els que resolguin els conflictes entre les parts.

Manel Albiac ha ressaltat sobre la trobada a Tortosa: "En aquest congrés fem un pas més perquè volem formar professionals, mediadors i no mediadors, per aconseguir especialització, formació integral i integradora i aconseguir una resolució integral dels conflictes".

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 3. 3

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 4. 4

  Podem demana inspeccions als centres de treball de Lleida per evitar contagis

 5. 5

  La jutgessa no ratifica el nou confinament a diversos municipis de Lleida