Actualitzat 21/04/2020 07:25 CET

L'advocacia catalana obre una plataforma virtual de mediació

   BARCELONA, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

   El Consell de l'Advocacia Catalana (Cicac) ha creat una plataforma per potenciar la mediació online, perquè menys conflictes arribin als jutjats i evitar la saturació que es preveu en els tribunals després de l'estat d'alarma pel coronavirus.

   La presidenta de la comissió de mediació del Consell de l'Advocacia Catalana i degana de el Col·legi d'Advocats de Tortosa (Tarragona), Marta Martínez, ha explicat a Europa Press que, a més de casos relacionats amb custòdies, preveuen atendre molts casos de conflictes laborals i de la jurisdicció mercantil.

   Martínez defensa la mediació com una opció viable també en conflictes en comunitats de veïns o sobre lloguers, i ha demanat "potenciar que la no presencialitat sigui ordinària" també després del confinament.

   El projecte treballa de forma "totalment coordinada" amb la Generalitat, que des de el 1 d'abril ha atès 307 consultes al programa Mediació i Covid-19.

   El servei del Consell de l'Advocacia Catalana oferirà una sessió informativa prèvia gratuïta i tots els mediadors són juristes inscrits al Centre de Mediació de Catalunya, on acudiran si és necessari un comediador de perfil tècnic.

CUSTÒDIES I ERTE

   Durant la primera fase de desplegament del projecte, coincidint amb l'estat d'alarma, se centrarà a resoldre conflictes familiars i empresarials, i preveu posteriorment ampliar-se a tots els àmbits del dret privat.

    Arran del confinament, es preveu que segueixin de forma creixent les peticions de pares divorciats sobre la custòdia de menors, i mediacions entre treballadors i empresaris arran d'acomiadaments i expedients temporals de regulació d'ocupació (ERTO).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés