Publicat 31/01/2019 09:52

L'Advocacia catalana demanar al TS acreditar 12 advocats observadors en el judici de l'1-O

Entrevista d'Europa Press al nou president del Consell de l'Advocacia Catalana,
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

El Consell de l'Advocacia Catalana (Cicac), que est format pels 14 degans dels collegis d'advocats catalans, demanar al Tribunal Suprem, a iniciativa de la seva comissió de drets humans, que acrediti 12 advocats catalans com a observadors --quatre titulars i vuit suplents-- per seguir des de la sala el judici als encausats pel procés sobiranista.

En una entrevista d'Europa Press, el president del Cicac, Ignasi Puig, ha puntualitzat que el Consell només actua per vehicular la sollicitud dels advocats de diferents collegis, que han mostrat al Consell el seu inters per assistir al judici.

"El que volem assegurar és la mxima transparncia d'aquest judici, i per assegurar aquesta mxima transparncia d'aquest judici, és a dir, buscar aquesta transparncia, entenem que l'Advocacia catalana ha de ser-hi present, perqu les persones acusades són catalanes, i els advocats que intervenen en defensa d'aquestes persones són catalans", ha argumentat Puig.

El també deg del Collegi d'Advocats de Terrassa (Barcelona) ha posat l'accent en qu no qüestionen la independncia de la Justícia espanyola i ha ressaltat que "no és una decisió política de l'Advocacia catalana, és una decisió de defensa de l'estat de dret i de defensa de la defensa".

La proposta va sorgir de les comissions de drets humans de diferents collegis d'advocats catalans, que la van elevar al ple del Consell a través de la comissió de drets humans del Cicac, i que va ser aprovada el passat 19 de novembre, durant l'anterior mandat, amb l'expresident Julio J. Naveira.

Després d'aprovar-se la proposta, en el ple del Consell del passat 27 de desembre --quan Puig va ser nomenat president--, es va determinar que els lletrats seleccionats haurien de remetre un informe jurídic al final del judici al Cicac, no podrien fer declaracions en nom del Consell i haurien de pagar-se ells mateixos els costos.

El Consell est ara a l'espera que la comissió de drets humans proposi els noms dels advocats interessats a acudir al judici i llavors elegir els 12 observadors i demanar formalment una reserva de places al TS.

EL MÉS IMPORTANT DE LA DEMOCRCIA

Puig ha valorat que el judici a l'exvicepresident del Govern catal Oriol Junqueras, als exconsellers, a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, a l'exlíder de l'ANC Jordi Snchez i al president d'mnium, Jordi Cuixart, que previsiblement comenar el 5 de febrer, "és el judici més important al qual s'enfronta la democrcia espanyola des de la transició".

En la seva opinió, el Tribunal Suprem "ha de donar transparncia a tot el judici perqu no hi hagi cap taca, cap ombra, de la independncia judicial que ha de tenir el TS".

Després que la fiscal general de l'Estat, María José Segarra, veiés innecessria la presncia d'observadors perqu el judici es retransmetr en directe, Puig ressalta que "la presncia física en un lloc és determinant per veure i observar que aquesta transparncia tingui lloc".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés