Publicat 06/06/2018 17:33

L'advocacia catalana celebra l'aprovació definitiva de la llei que preveu el desallotjament exprés

BARCELONA, 6 juny (EUROPA PRESS) -

El Consell de l'Advocacia Catalana (Cicac) i el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (Icab) han celebrat que el Senat hagi aprovat aquest dimecres de forma definitiva la modificació de la Llei 1/2000, de 7 de gener, d'Enjudiciament Civil, que preveu la possibilitat de desallotjament exprés davant l'ocupació il·legal d'habitatges, segons han informat en un comunicat.

Aquest canvi normatiu plantejat per l'advocacia catalana a través de la Comissió de Normativa de l'Icab i el Cicac incorpora a l'ordenament jurídic espanyol un tràmit específic que "dona una resposta efectiva davant el fenomen cada vegada més freqüent de l'ocupació d'un habitatge sense haver estat tolerada pel propietari o titular legítim".

Asseguren que la reforma ha de permetre que el jutge pugui actuar de forma immediata, acordant el desallotjament de l'habitatge quan la part propietària acrediti aquesta condició i la demandada no tingui cap tipus de dret que li permeti posseir l'habitatge, de manera que es protegeix a les persones físiques que siguin propietàries, les entitats sense ànim de lucre i les entitats públiques titulars d'habitatges socials.

Recalquen que "els terminis d'efectivitat del desallotjament s'escurçaran, obtenint una protecció del dret dels propietaris àgil i adequat", ja que el propietari no haurà de recórrer a la via penal o a altres procediments civils que segons ells no són suficientment eficaços.

També preveu que, en notificar la resolució de desallotjament de l'habitatge, s'hagi de donar trasllat als serveis socials per a, si escau, actuar en protecció de les persones que seran desocupades i poden necessitar un habitatge.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés