Publicat 11/4/2019 16:26:07 +02:00CET

L'acusat de segrestar la dona del cnsol de Mali a Barcelona: "Se me'n va anar una mica l'olla"

La mujer del cónsul de Malí en Barcelona relata en el juicio su secuestro en 2018: "Me dijo de aquí no nos vamos"
EUROPA PRESS

La víctima ha relatat en el judici les set hores que va durar la captivitat: "Em va dir d'aquí no ens anem"

BARCELONA, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

L'acusat de segrestar la dona del cnsol de Mali a Barcelona ha adms aquest dijous en el judici contra ell a l'Audincia de Barcelona que la va retenir en les oficines consulars perqu volia obtenir un salconduit per viatjar al seu país: "Se me'n va anar una mica l'olla perqu estava una mica cabrejat".

A la seva declaració com acusat, Dantouma K., de nacionalitat mali, ha negat haver-li agafat les claus a l'esposa del cnsol el dia dels fets, el 19 de mar del 2018, i haver tancat les oficines, i també ha rebutjat haver robat 200 euros de la caixa o haver-li tret el mbil.

"Si no em fa el paper no li deixo sortir", ha confirmat l'acusat per explicar la situació, afegint que en cap moment va cridar o tracte malament a la dona.

La seva advocada ha demanat per a ell la lliure absolució en considerar que no va segrestar la dona sinó que, en tot cas, la va retenir per obtenir el salconduit, i que no va cometre un robatori amb intimidació sinó, com a mxim, un furt.

Durant el seu informe final, la lletrada de la defensa també ha explicat que Dantouma K. necessitava amb urgncia anar a Mali perqu el seu pare acabava de morir i la seva mare es trobava en una situació precria.

L'acusat tenia el passaport caducat i necessitava fer aquest viatge urgentment, per la qual cosa volia un salconduit, per no era possible emetre'l per tenir antecedents per maltractaments.

Ha explicat que ja havia intentat fer el trmit anteriorment i que, en treballar a Bilbao, li estava costant molt car allotjar-se a Barcelona per aconseguir aquest document, per la qual cosa va haver-hi "una incomprensió" per part del seu defensat sobre per qu no podia accedir al salconduit.

En canvi, la fiscal considera provats els dos delictes pels quals est acusat: delicte de segrest i robatori amb intimidació, i demana per a ell una condemna de vuit anys i mig de presó per retenir la dona sota una "situació intimidatoria".

"D'AQUÍ NO ENS ANEM"

La dona del cnsol de Mali ha donat una versió contrria a la de l'acusat en el judici: "Em va dir d'aquí no ens anem", afegint que va tancar les portes i les va bloquejar amb mobles.

A la seva declaració com a testimoni, durant la qual l'acusat ha estat darrere d'un paravent, la víctima ha explicat com ell va acudir al consolat per reclamar que li donessin un salconduit per que no el van poder expedir pels seus antecedents.

A l'hora d'acabar, sobre les 13 hores, quan estava ella sola en les dependncies consulars amb l'acusat, li va dir que havia d'anar-se'n i tancar l'oficina, i li va recomanar que tornés l'endem a primera hora, i ell li va respondre: "D'aquí no ens anem".

"Em va empnyer, vaig caure en una cadira", ha relatat, i ha explicat com Dantouma K. li va agafar les claus de l'immoble i va tancar la porta, desconnectant els ordinadors del consolat i agafant el seu mbil i apagant-lo.

Durant set hores, vaig d'ostatge a les oficines sense poder sortir i en un moment, ha detallat ella, li va ensenyar unes tisores: "Va agafar unes tisores, me les va mostrar, li vaig dir que les deixés, que confiava que no em faria res, i les va deixar".

En la captivitat, ella li va demanar que la deixés cridar el seu marit --"Poden passar hores i hores i ningú es va a assabentar" del segrest-- per avisar-lo, ja que ell li va permetre enviar un sms demanant-li que acudís urgentment: 'Sóc Luis, estic al Consolat i per favor vine urgent i sol', la qual cosa va motivar que el cnsol denunciés els fets en veure el missatge sospitós.

Posteriorment, segons el relat de l'ostatge, li va deixar encendre el mbil i es va establir un dileg amb els mediadors dels Mossos d'Esquadra, que van ser els que finalment van aconseguir alliberar-la juntament amb la Policia Nacional, després que ella emetés el salconduit i ell s'avingués a obrir la porta.

"Vam treure el que hi havia a la porta --els mobles que servien de barricada--, i quan vam obrir la porta, avisant que primer sortia ell i jo darrere, a mi em van agafar i suposo que a ell també", ha expressat, a més de confirmar que el segrestador es va quedar uns 200 euros de la caixa del consolat, encara que no li va robar els diners que portava en el seu monader.