Publicat 1/4/2019 15:40:46 +02:00CET

L'acusat d'assassinar una parella de 140 punyalades no reconeix el crim i allega que era ludpata

L'acusat d'assassinar una parella de 140 punyalades no reconeix el crim i ale
EUROPA PRESS

BARCELONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

L'acusat d'assassinar un matrimoni veí dels seus pares clavant-los més de 140 punyalades ha declarat en el judici per jurat a l'Audincia de Barcelona i només ha respost les preguntes del seu advocat, per la qual cosa no ha estat preguntat directament pels fets i només ha allegat que en aquella poca era ludpata i que es va arribar a gastar en total uns 150.000 euros dels seus pares.

Un jurat popular de l'Audincia de Barcelona ha comenat a jutjar-lo aquest dilluns per presumptament robar i assassinar el matrimoni, dos sords d'uns 70 anys, el novembre del 2015, per obtenir diners per anar-se'n a jugar a les mquines escurabutxaques.

En el seu interrogatori, la defensa en cap moment ha fet allusió al crim pel qual el seu client est acusat, i s'ha centrat a preguntar-li les circumstncies en les quals vivia en aquella poca.

L'acusat, F.M.G., ha explicat que s'havia separat de la seva dona, que patia depressió, que va tenir dos intents de sucidi i que a més de ser ludpata, consumia alcohol i cocana.

Malgrat haver rebut tractament per la seva ludopatia quan estava casat, i que des del 2004 tenia prohibit entrar a casinos i sales de joc, es dedicava durant "tot el dia" a jugar a les escurabutxaques, i es gastava de mitjana 1.000 euros diaris en joc.

A més, ha explicat que va obligar la seva mare a vendre un pis per destinar els diners al joc: "Vaig fer que la meva mare vengués un pis i em vaig gastar tots els diners".

La Fiscalia demana per a ell 55 anys de presó pels presumptes delictes de robatori amb violncia a casa habitada i dos assassinats amb tradoria i acarnissament perpetrats per facilitar o evitar que es descobreixi l'illícit anterior.

També reclama una indemnització de 100.000 per a cadascun dels dos fills del matrimoni i una altra de 1.555 euros per a l'entitat a la qual va vendre les joies robades, perqu van ser posteriorment intervingudes.

ACUSACIÓ

Segons el relat dels fets de la fiscal, l'acusat --d'aleshores 40 anys-- coneixia les víctimes, un matrimoni d'avanada edat i tots dos sords, a través dels seus propis pares, igualment sords i vens de la parella.

Fruit d'aquesta relació de venatge, alguna vegada ja havia demanat petites quantitats de diners a la parella, per el 25 de novembre del 2015 es va dirigir al domicili de les víctimes "mogut pel propsit delictiu d'obtenir un benefici patrimonial immediat i illícit i sabent" que estarien sols.

El matrimoni es va negar a deixar-li diners i l'acusat presumptament va extreure un ganivet que duia, va tallar el cable del telfon fix i "de manera sobtada i per sorpresa" va clavar 43 punyalades al marit, que estava assegut en una butaca del menjador.

Es va dirigir tot seguit a la dona, "la qual va abordar abans que pogués sortir del menjador, arribant-li a donar més de cent ganivetades a diverses parts del cos".

La Fiscalia relata que l'acusat va ser al dormitori i va agafar joies d'or que va vendre el mateix dia del doble crim i el següent, mentre que la policia el va arrestar el 27 de novembre del 2015 i es troba en presó provisional des que el 30 de novembre del 2015 ho va decretar el Jutjat d'Instrucció 3 de Mataró (Barcelona).