Actualitzat 17/08/2016 11:13 CET

L'activitat industrial de Catalunya genera 3,6 milions de tones de residus el 2015

Mercancías en el Puerto de Tarragona
PUERTO DE TARRAGONA

BARCELONA, 17 ago. (EUROPA PRESS) -

Catalunya ha generat 3,6 milions de tones de residus industrials durant 2015, segons les dades declarades per les empreses inscrites en el Registre de Productes de Residus Industrials, les que estan obligades a presentar anualment la declaració dels residus generats l'any anterior.

En un comunicat aquest dimecres, la Conselleria de Territori de la Generalitat ha informat que d'acord amb les 14.260 empreses que han presentat la declaració, per tercer any consecutiu, el nombre de tones acumulades es manté estable i trenca la tendència a la baixa iniciada el 2008, que des d'aquest any havia baixat un 29,8%, mantenint-se estable els últims anys.

L'activitat industrial que genera més residus és l'agroalimentària amb un 26%, seguida del sector metal·lúrgic amb un 22%, la indústria química amb un 16% i la del paper amb un 11%.

Les que menys activitat produeixen, amb un 1,5% són, entre d'altres, la indústria manufacturera; la de fusta i suro; i el subministrament d'energia elèctrica, gas, vapor i aire.

L'11,5% dels residus són catalogats com perillosos i provenen sobretot del sector químic i farmacèutic amb un 62%, seguit del metal·lúrgic amb un 18%, el 88% restant, registrats com no perillosos, procedeixen sobretot del sector alimentari amb el 28%, la metal·lúrgica amb el 23% i la indústria paperera amb el 12%.

La principal via de gestió dels residus industrials és la valorització amb un 78,2%, mentre que l'opció del dipòsit controlat representa el 14,7%.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés