Publicat 10/9/2019 11:45:50 +02:00CET

L'acte institucional de la Diada s'ajorna al dimecres per les pluges

Bandera catalana, senyera, Cataluña
PIXABAY - Archivo

BARCELONA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

L'acte institucional de la Diada del Govern i el Parlament que s'havia de celebrar aquest dimarts a les 22.00 hores a la plaça Sant Jaume, s'ajorna al dimecres, dia de la festivitat, per la "previsió de precipitacions intenses".

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat aquest dimarts, l'organigrama no variarà i el president de la Generalitat, Quim Torra, i el del Parlament, Roger Torrent, presidiran l'acte.

Sota el títol 'Tornarem' l'espectacle tindrà com a eixos principals "la reivindicació de la resistència col·lectiva i la llibertat dels presos polítics i exiliats".

L'acte ha estat creat i dirigit artísticament per Lluís Danés i començarà a les 22.00 amb la formació de gala dels Mossos d'Esquadra, que aquest any celebra el seu tricentenari.

A continuació s'hissarà la bandera de Catalunya mentre el Cor Jove Nacional de Catalunya entonarà el Cant de la Senyera.

L'espectacle té quatre blocs que recordaran els centenaris de la vaga Canadenca, el naixement del poeta Joan Brossa, el 80è aniversari del gran exili republicà de la Guerra Civil i s'homenatjarà els refugiats de tots els temps.