L'ACM es reuneix amb Calvet i planteja mesures en medi ambient, habitatge i mobilitat

Publicat 7/2/2020 17:23:51CET
El president de l'ACM, Lluís Soler, el conseller Damià Calvet i el vicepresident de Territori Digital i Sostenibilitat de l'entitat, Sergi Pedret.
ACM

BARCELONA, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler, i el vicepresident de Territori Digital i Sostenibilitat de l'entitat, Sergi Pedret, s'han reunit aquest divendres amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, al qual han plantejat mesures per fer front a l'emergència climàtica, sobre habitatge i mobilitat sostenible.

En un comunicat, Soler ha destacat que "l'acció climàtica és una de les tres grans prioritats de l'agenda municipalista per a aquest mandat, juntament amb la qualitat de vida i la prosperitat".

"Volem anar més enllà de les declaracions i adoptar compromisos concrets per prevenir, mitigar i adaptar-nos des del món local al canvi climàtic", ha afirmat, i ha explicat que la reunió amb Calvet també ha servit per tractar les polítiques urbanístiques i la nova llei del litoral.

A més, l'entitat municipalista i Calvet han coincidit en la importància de les infraestructures com a "eixos vertebradors del territori", com el Corredor Mediterrani, i de la gestió dels residus i la qualitat de l'aire.

Així mateix, Soler ha plantejat l'habitatge com una de les prioritats per als municipis i ha demanat "coordinació i col·laboració constant" entre les administracions.

Contador