Publicat 23/7/2019 17:21:09 +02:00CET

L'ACM insta el Congrés i el Parlament a modificar el Codi Penal per afrontar la inseguretat

BARCELONA, 23 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha instat el Parlament i el Congrés a modificar el Codi Penal per afrontar la inseguretat als municipis i "adaptar la legislació vigent a la creixent inseguretat".

En un comunicat aquest dimarts, l'associació ha apel·lat també a la Fiscalia Superior de Catalunya i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a "fer una graduació de les peticions de pena", amb l'objectiu de garantir la seguretat dels ciutadans.

L'ACM ha explicat que això permetria dotar l'administració de les eines legals suficients "per combatre l'increment de robatoris en habitatges, així com altres delictes i episodis de violència puntual".

Al març, l'ACM i el Consell Comarcal del Maresme van consensuar una moció per fer front als robatoris, sobretot els que es produïen en nuclis disseminats d'alguns municipis, i ara l'associació ha enviat una moció a tots els ajuntaments catalans amb la seva proposta d'elevar les penes d'aquest tipus de delictes.

La moció també reitera la importància d'una bona coordinació entre cossos policials i ajuntaments, i l'ACM ha valorat l'esforç que, al seu parer, ha fet la Conselleria d'Interior de la Generalitat per combatre la delinqüència.

El president de l'ACM, David Saldoni, ha reclamat modificacions ràpides en el Codi Penal que impedeixin la reiteració delictiva, i ha reconegut la tasca dels Mossos i policies locals per detenir lladres, encara que "veuen amb impotència com la justícia no pot fer res", ha lamentat.