Publicat 20/11/2023 10:41

L'ACM i la FMC consensuen una moció per reclamar "un finançament adequat" per als ens locals

BARCELONA, 20 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han consensuat una moció per reclamar "un finançament adequat" per als ens locals en vista de la disminució dels ingressos i recursos durant els últims anys.

En un comunicat de l'ACM, expliquen que la moció insta el Govern central i la Generalitat a afrontar "una reforma estructural del finançament dels ens locals" per poder complir amb el principi de suficiència financera i també demana avançar cap a una nova llei de governs i finances locals de Catalunya.

A més, el text emplaça el Govern central a impulsar amb els diferents territoris de l'Estat un sistema de finançament que posi fi al dèficit fiscal o a crear "un màxim de solidaritat cap a l'Estat" seguint els models més avançats d'Europa, per garantir que tots els ciutadans rebin els mateixos serveis.

En un altre punt demanen derogar la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL) perquè consideren que "limita l'autonomia local a l'hora de donar resposta als reptes actuals", i modificar i flexibilitzar la llei d'estabilitat pressupostària i estabilitat financera perquè els ens locals tinguin més autonomia en la despesa pública.

MESA DE NEGOCIACIÓ

La moció també sol·licita impulsar una taula de negociació amb la Generalitat i una altra amb el Govern central, amb les entitats més representatives, per establir les bases del nou finançament local, i que mentre s'habilita aquest sistema es faci "un repartiment més equitatiu" dels tributs i dels ingressos de l'Estat, i que la participació dels ens locals es correspongui amb les seves competències i la prestació de serveis impropis.

El document s'ha traslladat a tots els ajuntaments i els ens locals catalans perquè la puguin debatre en els seus respectius plens i donar suport a la reivindicació.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés