Publicat 3/4/2019 17:21:31 +02:00CET

L'ACM i diversos alcaldes catalans critiquen unes declaracions "falses" dels guàrdies civils

El Tribunal Supremo inicia hoy el juicio al "procés"
Pool - Archivo

BARCELONA, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

Una desena d'alcaldes catalans, que representen els 19 municipis que apareixen en l'acta del jutge Pablo Llarena sobre l'1-O, han criticat aquest dimecres que les declaracions dels gurdies civils en el judici són "falses i inventades", ha explicat l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) en un comunicat.

En una roda de premsa en el Centre Cultural-Llibreria Blanquerna de Madrid, el president de l'ACM, David Saldoni, ha afirmat que els agents estan "mentint sobre el que va passar a molts municipis catalans" l'1-O.

Ha assegurat que amb aquestes declaracions en el judici s'est posant en qüestió la credibilitat dels ajuntaments i que "es volen relatar uns fets des de quilmetres de distncia".

Sota l'eslgan 'La veritat de l'1 d'octubre', els representants municipals han assegurat durant l'acte que als seus municipis va haver-hi crregues policials enfront de comportaments pacífics dels vens.

MARTA MADRENAS

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha afirmat que la seva ciutat va resultar-ne especialment afectada i que "el relat de tots els agents de seguretat de l'Estat és inventat i fals".

En la mateixa línia, el tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha expressat la seva indignació davant les "mentides dels responsables policials i polítics d'un operatiu vergonyós".

"És un relat fantasiós, tergiversat, que pretén reescriure la histria dels nostres municipis", ha afegit Asens.

L'alcalde de Callús (Barcelona), Joan Badia, on també va haver-hi crregues policials, ha lamentat que un gurdia civil s'hi hagi referit: "En una declaració de la Gurdia Civil van arribar a dir que havia ensopegat i m'havia llanat contra l'escut policial. I es pot veure en les imatges que és una mentida absoluta".

En l'acte hi han assistit els alcaldes de Fonollosa, Eloi Hernández; de Callús, Joan Badia; de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Arisó; de Girona, Marta Madrenas; de Sant Juli de Ramis, Marc Puigtió; de Vilabella, Joan Maria Sanahuja; de Dosrius, Marc Bosch; de Garrigs, Pilar Bosch; el regidor de Tallada d'Empord, Antoni Fernández; i el tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Asens.