Publicat 23/1/2020 13:31:11 +01:00CET

L'ACM demana mesures de "prevenció, contenció i actuació per evitar desgràcies"

Dues dones al passeig marítim de Barcelona, on la borrasca Gloria ha deixat fortes ratxes de vent i pluja, a 21 de gener del 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 23 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) ha mostrat el seu suport als municipis afectats pel temporal Gloria i s'ha fet seva la reivindicació de "molts alcaldes que fa temps que reclamen aplicar mesures de prevenció, contenció i actuació estructural al seu territori per evitar desgràcies".

En un comunicat ha manifestat el seu suport als municipis afectats i també als seus veïns pels forts episodis de pluja, neu i vent dels darrers dies que "han comportat afectacions i destrosses importants a molts punts del país".

També ha lamentat la mort d'una persona a Palamós (Girona), ha dit que espera que es trobi amb vida les persones desaparegudes, i destaca les inundacions, despreniments, destrosses, desbordaments de rius i la desaparició de platges.

Per tot això, s'ha posat "al servei del territori i de la ciutadania" i ha traslladat el seu suport als alcaldes que estan gestionant la resposta a aquesta situació d'emergència.

"Reclamem inversions estructurals arreu del país per evitar l'impacte d'aquestes situacions i que, amb immediatesa, es doni resposta amb ajudes directes als municipis afectats i a les activitats econòmiques, tenint en compte el criteri dels ajuntaments", subratllen.

Així, demanen a "totes les administracions" tenir com a prioritat la lluita contra l'emergència climàtica amb accions concretes i d'acord amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que preveu l'Agenda 2030.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat

 2. 2

  Detingut l'actor porno Nacho Vidal per la mort d'un fotògraf en un ritual místic

 3. 3

  Coronavirus.- El Corpus de Barcelona celebrarà els seus 700 anys amb activitats en línia

 4. 4

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 5. 5

  L'alcalde de Lleida demana a grups municipals que demanin regularització de temporers sense papers