Publicat 14/8/2020 11:37:16 +02:00CET

L'ACCO veu en el nou decret de Turisme del Govern "alguns riscos" per a la competència

Un home munta en una bicicleta-taxi per Barcelona, Catalunya (Espanya), a 28 de juliol de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 14 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha sostingut que el nou decret de Turisme aprovat pel Govern presenta "alguns riscos" per a la competència.

En un comunicat aquest divendres, ha posat com a exemple la limitació del desenvolupament de les activitats d'habitatges d'ús turístic i de casa compartida a la regulació dels usos del sòl en el qual es troben situats.

També ha valorat com a "injustificada" la limitació a 31 dies de les estades que es poden fer en habitatges d'ús turístic i allotjaments en llars compartides.

L'organisme de la Generalitat ha criticat que s'hagi eliminat el requisit de la reiteració en el desenvolupament d'aquestes activitats, ja que ha assenyalat que implica "sotmetre-la" a un règim d'intervenció administrativa.

Així mateix, ha censurat les limitacions de capacitat previstes en la nova norma de la Generalitat, i les obligacions de condicionament, identificació exterior de l'habitatge on es desenvolupa l'activitat, i que l'allotjament en llar compartida hagi de ser en l'habitatge principal i residència efectiva del titular de l'activitat, que també ha de residir al mateix moment en què aquesta té lloc.