Publicat 14/5/2020 12:39:59 +02:00CET

L'Acco diu que prohibir rebaixes al comerç físic perjudica el consumidor

Rebaixes, compres, comerç, consum, roba, moda, botiga, preus, IPC
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 14 maig (EUROPA PRESS) -

L'Autoritat Catalana de la Competència (Acco) ha considerat aquest dijous que la prohibició del Govern central al comerç físic de realitzar rebaixes per evitar aglomeracions és "contrària als principis de regulació econòmica eficient del mercat i perjudica greument a consumidors i usuaris".

Ha defensat que aquesta mesura no compleix amb els criteris de proporcionalitat i mínima distorsió, ja que existeixen altres mesures menys restrictives de la competència per evitar aglomeracions de persones.

"És discriminatòria i trenca la neutralitat competitiva, doncs situa injustificadament en un clar desavantatge al comerç físic respecte al canal de venda online", ha asseverat.

Segons l'Acco, aquesta prohibició és "poc idònia en termes d'eficiència econòmica", si es té present que és molt possible que els establiments físics comptin amb abundant estoc de productes per liquidar a causa de la limitació en la mobilitat i el tancament temporal dels establiments durant les últimes setmanes pel coronavirus.

"Malgrat l'especial context en el qual ens trobem, resulta imprescindible respectar els principis de regulació eficient del mercat, de manera que cal evitar introduir restriccions en el funcionament d'aquest que no siguin imprescindibles", ha finalitzat.

Contador