Publicat 10/10/2019 14:07:20 +02:00CET

JxCat veu "infame i indigne" el discurs del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya

Eduard Pujol, JxCat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha qualificat aquest dijous d'"infame, absolutament indigne i vergonyós" el discurs del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, en la celebració de la patrona del cos policial a la comandància de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) aquest dimecres.

Pujol ha lamentat que Garrido assegurés en el seu discurs que ho tornarien a fer: "Què tornaran a fer? Hi ha una amenaça de tornar a pegar els ciutadans que de manera pacífica i democràtica es dirigeixen a les urnes?", ha asseverat en declaracions als mitjans al Parlament.

Considera que ja hauria d'haver sortit algun responsable de la Guàrdia Civil a demanar disculpes pel discurs, com el mateix Garrido, que va pronunciar unes paraules que Pujol creu que van ser un error i van tenir un to inadequat.

Ha sostingut que la Guàrdia Civil hauria de disculpar-se "per tot el que ha passat en els darrers anys a Catalunya", i ha dit que, per prudència, hauria d'haver evitat un discurs com el de Garrido, també davant la previsió que es conegui la sentència del judici de l'1-O en els propers dies.

Pujol creu que s'han d'evitar aquest tipus d'actituds i, en ser preguntat si creu que la Guàrdia Civil hauria d'abandonar Catalunya --com va aprovar el Parlament en el Debat de Política General--, ha insistit a lamentar el discurs de Garrido: "La Guàrdia Civil el que ha de fer és no caure en el seu propi parany de fer declaracions i discursos que van contra el sentit comú".