Publicat 20/1/2019 10:11:46 +01:00CET

JxCat es reuneix aquest diumenge i dilluns a Brusselles amb presncia de Puigdemont i Torra

Reunió en Waterloo (Blgica) entre el pte.Q.Torra i l'expte.C.Puigdemont.
RUBÉN MORENO (GENCAT)

President i expresident compareixeran davant els mitjans el dilluns

BARCELONA, 20 gen. (EUROPA PRESS) -

El grup de JxCat al Parlament es reunir a Brusselles (Blgica) aquest diumenge i el dilluns per abordar la seva estratgia parlamentria en el nou període de sessions i també les accions que duran a terme davant el judici de el 1-O al Tribunal Suprem.

Est previst que en la sessió del diumenge participi l'expresident de la Generalitat i diputat de JxCat Carles Puigdemont, i en la del dilluns repetir Puigdemont i se sumar el president de la Generalitat, Quim Torra, assenyalen fonts del grup.

La trobada del diumenge comenar a les 11 hores i la del dilluns a les 10 i se celebraran a l'hotel Marivaux de la capital belga i, després de la sessió del dilluns, est prevista la compareixena davant els mitjans de Torra i de Puigdemont.

JxCat s'enfronta a un nou període de sessions al Parlament replet d'incerteses, com per exemple, si al costat d'ERC aconseguiran algun suport --indispensable-- per treure endavant els Pressupostos de la Generalitat.

INVESTIR A PUIGDEMONT

En les últimes setmanes el grup parlamentari ha ressuscitat la idea de tornar a intentar la investidura a distncia de Puigdemont, la qual cosa obligaria Torra a deixar el crrec que va assumir al maig del 2018.

El propi expresident de la Generalitat va alimentar la idea a finals de l'any passat en una anotació a les xarxes socials: "Si el Parlament m'investeix, jo prendré possessió del crrec i tornaré a Catalunya", va escriure.

A principis de gener, Torra va aprofundir en el tema quan va assegurar que "el dia més feli" de la seva vida política ser quan pugui rebre i abraar a Puigdemont a la Generalitat i sigui perqu és de nou el president.

El líder de JxCat al Parlament, Jordi Snchez, en una entrevista el dijous des de la presó de Lledoners va reblar: "Cal crear les condicions necessries. I aix no depn només del Suprem, també de modificar el reglament del Parlament perqu Puigdemont pugui ser investit a distncia".

PONNCIA ACTIVADA

Precisament el Parlament ha activat la reforma del reglament de la Cmera a través d'una ponncia conjunta, una idea que ha impulsat JxCat amb la idea d'introduir en la norma que es puguin fer investiduras telemtiques.

No obstant aix, tots els partits no independentistes rebutgen aquesta idea: sí s'obren a introduir canvis al reglament per millorar el funcionament de la Cmera, per no per investir a l'expresident sense que comparegui físicament davant el ple.

A més, l'intent d'investir a Puigdemont a finals de gener del 2018 va generar nombroses tensions en l'independentisme, sobretot entre JxCat i ERC, i est per veure si es reobren de nou a mesura que avanci la ponncia.