Publicat 15/7/2019 14:16:29 +02:00CET

JxCat retreu a Sánchez el seu "hipertacticisme" sense aclarir el vot de la investidura

Eduard Pujol, JxCat
EUROPA PRESS

Pujol insisteix que un acord PSOE-Podem seria una "finestra d'oportunitat"

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

El portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha retret aquest dilluns al president del Govern, Pedro Sánchez, el seu "hipertacticisme" sense aclarir el sentit del vot del seu grup al debat d'investidura previst per al dilluns 22 de juliol.

"L'hipertacticisme pot anar bé de vegades, et pot salvar d'una situació complicada, però un manual de supervivència que passi sempre per l'hipertacticisme no pot ser un manual de vida. T'acaba penalitzant", ha advertit en roda de premsa a la Cambra.

Segons Pujol, Sánchez "és un gran malabarista del foc i algun dia es pot cremar perquè té por al diàleg", i per això considera que viu aïllat en no posar propostes sobre la taula, ha apuntat.

Al seu judici, està en mans de Sánchez trobar una via de diàleg perquè "si es va a eleccions serà exclusivament responsabilitat de la seva persona per la seva incapacitat de parlar i d'asseure's a una taula".

També ha admès que un acord PSOE-Podem seria una "finestra d'oportunitat" que podria condicionar el vot de JxCat, però ha assegurat que han de tenir tota la informació sobre aquest tema per prendre una decisió sobre si s'abstindran o votaran en contra de la investidura de Sánchez.

Per això, ha cridat a seguir atents, amb el termòmetre posat i disposats a escoltar tots els arguments: "Estem en la fase d'escoltar totes les valoracions, matisos i plantejaments. És un procés en el qual intervenen moltes parts".

155

Després que Sánchez hagi assegurat que no vol un nou 155 a Catalunya però que el seu deure és contemplar-lo, Pujol ha assenyalat que "l'home és l'únic que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra".

"El 155 va ser una animalada, un error i grotesc. Demanem que, ni en un escenari de futuribles, s'avisi que es pot aplicar", ha resolt.