Publicat 13/12/2019 15:35:32 +01:00CET

JxCat registra una interpel·lació que permetria recuperar la moció sobre l'autodeterminació

La portaveu de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, i els diputats al Parlament Albert Batet i Eduard Pujol.
@JUNTSXCAT

BARCELONA, 13 des. (EUROPA PRESS) -

JxCat ha registrat aquest divendres una interpel·lació al Parlament que podria obrir la porta a recuperar el contingut de la moció que van aparcar, després que ERC els demanés no votar-la ara a canvi d'oferir-los els senadors que necessitaven per tenir grup parlamentari propi al Senat.

Fonts parlamentàries de JxCat han explicat a Europa Press que mantenen la totalitat de la moció que van aparcar, que demanava al Parlament constatar que s'han de promoure iniciatives i compromisos per acordar "una solució democràtica al conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol, que no pot ser cap altre que l'exercici del dret d'autodeterminació a través d'un referèndum".

La interpel·lació que han registrat, signada pel portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, pregunta al Govern sobre l'enquesta del CEO que, amb el títol 'Percepció sobre el debat territorial a Espanya', recull que el 51,8% del conjunt d'espanyols rebutja que se celebri un referèndum a Catalunya, mentre que, si només es consulta a Catalunya, el 70,8% el defensa.

Està previst que la interpel·lació es faci en el ple de la setmana vinent --18 i 19 de desembre--, i que la interpel·lació que pugui derivar-se'n vagi al ple previst el 23 de gener.

JxCat també ha registrat al Parlament una altra interpel·lació, en què pregunta al Govern sobre el model tarifari de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM).