Publicat 31/5/2019 19:17:19 +02:00CET

JxCat recorre la negativa de la Mesa del Congrés a la seva constitució com a grup parlamentari

JUNTS

MADRID, 31 maig (EUROPA PRESS) -

JxCat ha presentat un recurs davant la Mesa del Congrés en el qual sol·licita a l'òrgan de govern de la Cambra que reconsideri la seva negativa al fet que els seus set diputats (tres d'ells suspesos per estar en presó preventiva) es constitueixin com a grup parlamentari.

L'òrgan, que presideix Meritxell Batet i del que formen part PSOE, PP, Cs i Unides Podem, va acordar aquest dijous per unanimitat enviar els diputats de JxCat en el Grup Mixt, en considerar que no reuneixen els requisits que fixa el Reglament per poder constituir grup propi.

Segons les normes de la Cambra, poden crear grup els qui tenen 5 diputats i superen almenys el 15% dels vots en totes les circumscripcions en les quals es van presentar, un llindar al que JxCat no ha arribat a tota Catalunya (es va quedar en el 12,05%).

En concret, supera el 15% tant a Girona (22,44%) com a Lleida (20,73%), però no arriba a aquest percentatge a Barcelona (10,13%) ni a Tarragona (12,25%).

En el seu recurs, recollit per Europa Press, JxCat sosté que sí compleix els requisits que estableix el Reglament perquè interpreta que la mitjana de percentatges de les quatre províncies supera el llindar del 15% i arriba fins i tot al 16,4%.

En aquest sentit, reclama a la Mesa que faci "aquesta interpretació més favorable al dret dels diputats a constituir grups", els permeti tenir grup propi i que, a més, no enviï en el Mixt els seus tres diputats suspesos.

el més llegit

 1. 1

  Els treballadors autoconfinados en una residència de Lleida tornen a la seva casa

 2. 2

  Un centenar de voluntaris de L'Hospitalet (Barcelona) ajuden persones vulnerables

 3. 3

  Girona preveu una ampliació d'UCI per atendre a pacients crícitcos

 4. 4

  Personalitats vinculades a Badalona (Barcelona) animaran a quedar-se a casa en xarxes socials

 5. 5

  Catalunya separa i trasllada a ancians de residències a diversos hotels i centres