Publicat 13/11/2019 14:20:13 +01:00CET

JxCat rebutja la tramitació inicial dels pressupostos del Govern de Colau

La portaveu de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha anunciat que la seva formació no votarà a favor de la tramitació inicial dels pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona en la Comissió Extraordinària d'Economia i Hisenda prevista aquest dimecres.

En roda de premsa, Artadi ha explicat que no han rebut la documentació completa fins fa 48 hores, per la qual cosa no han tingut prou temps d'analitzar-la abans de la comissió, i també ha lamentat no haver tingut cap reunió amb l'executiu per debatre sobre la proposta abans d'engegar cap tràmit.

És per això que ha demanat que es retiri la comissió per asseure's a parlar i treballar conjuntament per "millorar el pressupost", i ha insistit que la seva formació està oberta a negociar.

Ha criticat que el Govern municipal vulgui que s'aprovin els pressupostos "a canvi de res", ha lamentat la falta de transparència que considera que hi ha, i ha assegurat que no és la millor targeta de presentació de l'executiu local.

Per Artadi, el Govern de Colau no vol projectar la imatge d'una ciutat valenta i exigent, i considera que estan supeditats a Madrid: "Veurem ara amb l'acord de Pedro Sánchez i Iglesias quina actitud prenen", ha assenyalat.

"NÚMEROS PINTATS"

Artadi ha explicat que Barcelona necessita un pressupost que sigui bo per a la ciutat, que serveixi per lluitar contra el canvi climàtic i promoure l'economia, i ha criticat que "el PSC accepti una pujada abusiva de taxes i impostos per cobrir la mala gestió de l'anterior govern", per la qual cosa ha assegurat que hi ha més ficció que realitat.

"No votarem mai a favor d'un pressupost que està pintant els números", ha dit Artadi, i ha opinat que no s'està tramitant res, per la qual cosa desconfia que es faci en aquest mandat.

Respecte a la despesa, la portaveu de JxCat ha dit que és un pressupost "extremadament continuista" amb falta de polítiques disruptives, i ha incidit que cal un pressupost que lluiti contra la crisi climàtica, que faci créixer l'economia i que garanteixi que Barcelona sigui una ciutat d'oportunitat per a tothom.

Quant al posicionament del Govern municipal sobre la crisi climàtica, Artadi ha retret que no hi hagi cap mesura que sigui ambiciosa ni innovativa, segons ella: "Quan es parla de la lluita contra el canvi climàtic l'única cosa que veiem són molts viatges, moltes fotos, i molts titulars buits de contingut".