Publicat 25/4/2019 13:51:35 +02:00CET

JxCat qualifica de "fracàs" el recurs del PP a la LEC després de la sentència del TC

28A.- Jxcat Qualifica De "Fracs" El Recurs Del PP A la LEC Després de la Sentncia Del TC
EUROPA PRESS

L'exconseller Lluís Puig veu una "persecució ideolgica" de l'Estat

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

La número dos de la llista de JxCat al Congrés per Barcelona, Laura Borrs, i l'exconseller de Cultura de la Generalitat Lluís Puig --per videoconferncia--, han defensat aquest dijous el model d'immersió lingüística, i han qualificat de "fracs" del PP el recurs que va presentar davant del Tribunal Constitucional (TC) contra diversos aspectes de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).

Ho han dit en roda de premsa, en la qual també hi havia la consellera de Cultura, Maringela Vilallonga, després que el TC hagi avalat el rgim lingüístic del sistema educatiu catal recollit en la LEC i ha tombat diverses qüestions relatives al currículum, que comprn els ensenyaments, continguts, mtodes pedaggics i criteris d'avaluació de primria, secundria i batxillerat.

En videoconferncia, l'exconseller Puig ha remarcat que el recurs del PP es va presentar contra 53 articles, dels quals ha dit que el TC assenyala que no s'ha fet bé en set punts: "El recurs del PP estava molt mal fet. O no en saben més o no tenien més arguments. És un fracs per al PP la presentació del recurs".

Puig ha recordat que la LEC estava pactada i consensuada al Parlament, també "fins i tot amb algun partit del 155", en referncia al PSC.

Ha dit que la sentncia constata que "la persecució ideolgica de l'Estat no té límits", i que no els importa posar en perill la cohesió social, la protecció dels escolars i l'xit educatiu dels joves, la qual cosa ha considerat preocupant.

Puig ha remarcat: es comena dient als periodistes que no poden utilitzar termes com 'exili' "i a continuació es comena a fer una persecució ideolgica, falta mig metre per ser una dictadura al 100%".

L'exconseller també ha carregat contra el Govern central per no treballar perqu el catal sigui oficial davant la Unió Europea, com assenyala l'Estatut, ha subratllat que la llengua és un pilar bsic de la cultura, i ha lamentat que el catal hagi rebut "115 sentncies judicials en contra", la qual cosa, segons ell, mostra que hi ha polítics obsessionats amb el catal i Catalunya.

LAURA BORRS

La número dos de la candidatura de JxCat al Congrés, Laura Borrs, ha defensat el model d'immersió lingüística, i ha lamentat que l'Estat té una "manera molt estranya" de defensar el plurilingüisme.

Ha criticat que el recurs, que va presentar fa una dcada, volia "posar en crisi el model", i ha subratllat que entre les línies vermelles de la formació figuren la defensa de la llengua, l'escola i els mitjans públics catalans, i ha recordat la seva intervenció al debat de TV3 davant les crítiques del PP i Cs a la cadena.

Borrs ha remarcat que no necessitaven una sentncia judicial per estar segurs que el model d'escola catalana aporta cohesió social, i ha remarcat el "fracs" del recurs dels diputats del PP.

INFORME DE CULTURA

La consellera de Cultura, Maringela Vilallonga, ha subratllat que el departament est estudiant la sentncia per preparar un informe, que es far públic a primera hora de la tarda d'aquest dijous.

Borrs ha recordat que va entregar un memorial de greuges al ministre de Cultura, José Guirao, i que li va dir que l'Estat havia atorgat a Catalunya la "independncia cultural per inanició", i ha criticat que el catal sigui una llengua minoritzada per la gestió de l'Estat.