Publicat 15/4/2019 13:42:47 +02:00CET

JxCat posarà condicions econòmiques a Sánchez per negociar una investidura

28A.- Jxcat Posar Condicions Econmiques A Sánchez Per Negociar Una Investidura
EUROPA PRESS

Chacón convida a tornar les empreses que se'n van anar: "Si volen venir, estan més que convidades"

BARCELONA, 15 abr. (EUROPA PRESS) -

El candidat de JxCat en les eleccions generals Ramon Tremosa ha explicat aquest dilluns que posaran condicions econmiques al president del Govern espanyol i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, si tenen la capacitat de condicionar la investidura.

En roda de premsa amb la consellera d'Empresa, ngels Chacón, ha argumentat la necessitat que hi hagi un govern que serveixi l'economia productiva de Catalunya, que combati la morositat i que exigeixi el compliment dels contractes que s'han signat "per no patir una crisi duríssima si hi ha una recessió econmica com la del 2008 i es tanquen pimes solvents per no poder cobrar les factures", entre d'altres qüestions.

"A Pedro Sánchez se'l va votar fa un anys, per ha canviat molt poques coses. I no parlo només d'empresonats, processats, confinats i embargats. Parlo també de temes com el Quart Cinturó i la morositat empresarial, ha especificat.

Segons Tremosa, cada vot als socialistes implica retardar el Quart Cinturó: "A aquest pas s'acabar després de la Sagrada Família".

També ha fet una crida a la mobilització dels votants per aconseguir que JxCat tingui un grup parlamentari fort amb capacitat per negociar en preguntar-li sobre si proposaran la celebració d'un referndum o una reforma del finanament autonmic.

L'ESTAT HA D'OBRIR JOC

Per a Tremosa, l'Estat és qui ha d'obrir joc, per deixa clar que si en aquestes eleccions "només 200.000 catalans voten independncia, s'ha acabat el procés".

La consellera Chacón ha demanat acabar amb el "relat catastrofista" que vol perjudicar una economia catalana que, ha defensat, és molt diversificada, potent en noves tecnolgiques i que es troba al capdavant d'esdeveniments de referncia com el Mobile World Congress.

Malgrat recalcar la importncia de la petita i mitjana empresa a Catalunya, ha convidat les grans companyies que se'n van anar per la situació derivada de l'1-O a tornar "sempre que vulguin".

"Si aquestes empreses volen venir estan més que convidades", ha subratllat Chacón, que ha criticat la manca d'inversions que s'han executat a Catalunya i que afecten infraestructures com el Corredor del Mediterrani, ha apuntat.