JxCat ofereix estabilitat a un Govern que "no negui el referèndum" com una opció

Publicat 13/4/2019 11:41:30CET
28A.- Sànchez (JxCat): "No ens presentem per demanar perdó per el 1-O, jo no ho faré"
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 13 abr. (EUROPA PRESS) -

Els candidats de JxCat a les eleccions generals, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, i el candidat a l'Alcaldia de Barcelona, Joaquim Forn, han ofert estabilitat d'un Govern que dialogui i "no negui el referèndum" com una de les solucions per a Catalunya.

En un article a La Vanguardia aquest dissabte recollit per Europa Press, aquests dirigents independentistes presos han afirmat: "Si de nosaltres depèn, no mirarem cap a un altre costat a l'hora de fer possible un govern estable, sempre que el candidat es comprometi a abordar el camí del diàleg i no negui el referèndum d'autodeterminació com una de les opcions de solució".

"Cap ciutadà es mereix que es mantingui una situació de governabilitat feble que no doni resposta als problemes reals dels ciutadans de l'Estat", han argumentat.

I han advertit que "sense abordar amb honestedat i valentia la superació de la qüestió catalana mitjançant l'exercici democràtic d'un referèndum, la governança de l'Estat serà inestable de forma permanent".

Han apostat per una "interlocució forta per resoldre la crisi" tot i que han advertit que no ofereixen un xec en blanc, i demanen flexibilitat en el diàleg.

També han sol·licitat el vot per JxCat el 28A per evitar que "els socialistes es vegin de nou atrets per cercar en el 155 falses respostes a la demanda democràtica del 80% de la població de Catalunya".

Han afegit que un bon resultat de l'independentisme "també evitarà la temptació del PSOE d'arribar a un pacte amb Cs, que només serviria per enquistar més la qüestió catalana".