Publicat 30/9/2019 14:00:15 +02:00CET

JxCat no farà un acte propi en l'aniversari de l'1-O i se sumarà a allò que faci la societat civil

Eduard Pujol i Laura Borràs (JxCat)
EUROPA PRESS

No temen una moció de censura a Torra sinó a qui vol "bloquejar" l'activitat parlamentària

BARCELONA, 30 set. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de JxCat al Parlament, Laura Borràs, ha explicat aquest dilluns que la seva formació no preveu celebrar actes propis en el segon aniversari de l'1-O que se celebra aquest dimarts i que se sumaran a aquells que organitzi la societat civil.

"Ens vam sumar a la unitat, a les convocatòries de la societat civil, com la manifestació de l'ANC a Barcelona, les marxes, l'acte a Lledoners" (Barcelona), la presó en què es troben els impulsors de l'1-O, ha explicat en una roda de premsa.

En ser preguntada per la moció de censura al president de la Generalitat, Quim Torra, que Cs va plantejar diumenge passat, ha explicat que només coneixen aquesta informació a través dels mitjans, però ha assegurat que "no els fa por".

"No ens fa por l'activitat parlamentària. El que ens fa por són els qui volen bloquejar", ha sostingut, i ha criticat les formes del grup parlamentari de Cs després de la discussió en el Debat de Política General de la setmana passada.

Ha recordat que els parlaments es diuen així perquè el que s'hi fa és parlar: "Alguns només critiquen i desprestigien les institucions".

En la roda de premsa, el portaveu al Parlament del grup, Eduard Pujol, en ser preguntat si repetirien els crits de 'Llibertat!' que van pronunciar els seus diputats juntament amb els d'ERC en el Debat de Política General, ha insistit en la necessitat de "tenir un respecte per les institucions".

"El crit de 'Llibertat!' és un crit digne i d'acord amb els temps que ens toca viure i denuncia l'excepcionalitat del moment", ha afirmat Pujol, que també s'ha volgut pronunciar sobre la moció de censura.

Ha criticat que Cs vol "posar l'interrogant" sobre Torra, ha manifestat el suport del seu grup, i ha assegurat que també té el suport del Parlament, per la qual cosa ha instat Cs a preguntar-se què busca si impulsa aquesta moció.

"La pregunta és si hi ha la voluntat de buscar quinze segons més del telenotícies i continuar castigant i deteriorant aquest parlament, si és així s'ho poden estalviar", ha resolt.

PANCARTA DE LA GENERALITAT

Divendres passat la Generalitat va retirar la pancarta amb el llaç groc que demanava la llibertat dels "presos polítics i exiliats" després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ho demanés als Mossos d'Esquadra, però a la tarda del mateix divendres van tornar a penjar-ne una altra.

Aquesta segona pancarta, que ara penja del balcó de la Generalitat resa 'Llibertat d'opinió i expressió. Article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans' i va ser penjada pels exdiputats Lluís Llach i Antonio Baños, l'actriu Sílvia Bel i la filòloga Maria Teresa Casals.

En ser preguntada pel fet que persones que no formin part del Govern puguin accedir al balcó de la Generalitat, Borràs ha respost: "La Generalitat és la casa de tots i la pancarta representa els valors del Govern de la Generalitat de Catalunya".