Publicat 15/7/2019 13:13:07 +02:00CET

JxCat nega que visquin una tempesta política amb ERC però avisa que Torra és "l'únic que pot convocar eleccions"

Eduard Pujol, JxCat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

El portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha negat aquest dilluns que visquin una tempesta política amb ERC però ha recordat que el president de la Generalitat, Quim Torra, és l'"únic que té la potestat de convocar eleccions" a Catalunya.

"Torra és l'única persona que té la potestat de convocar eleccions a Catalunya. Apel·lem a tothom que es respecti la institucionalitat del president de la Generalitat, la institució que presideix i les responsabilitats que es deriven del seu càrrec", ha reclamat en roda de premsa a la Cambra, després de la polèmica per una publicació a Twitter de l'exportaveu d'ERC al Congrés Joan Tardà en la qual demanava a Torra que comptés amb els republicans per decidir si esgotava la legislatura o si optava per un avanç electoral.

Segons Pujol, aquesta decisió és responsabilitat exclusiva del president de la Generalitat: "No és qüestió de comptar o no, el procés pel qual el president arriba a la conclusió que ha de prendre una decisió respon a l'exercici de les seves tasques. És un mecanisme individual de cada president".

Malgrat tot, ha negat que existeixi una tempesta política amb ERC sinó un "debat viu entre espais polítics que estan vius, en els quals uns tenen dret a opinar i els altres a apel·lar a un sentit institucional per dir que el president és qui té la potestat de convocar eleccions i ha d'exercir-la amb absoluta llibertat".

"No hi ha cap tempesta política, hi ha opinions dispars en un món en el qual és impossible frenar les opinions de tothom", ha insistit Pujol, després de rebutjar que les diferències entre els dos socis de Govern hagin provocat una situació d'inestabilitat.

Així, ha apuntat que no li consta que hi hagi canvis en les relacions entre JxCat i ERC al Govern: "El Govern de Torra i de Pere Aragonès ha de continuar treballant. És un exercici de responsabilitat tirar endavant, no marcar ni un abans ni un després".

Per a Pujol, cada institució ha de fer bé la seva feina, i més tenint en compte que hauran d'afrontar les conseqüències de les sentències als líders independentistes: "Tot hem d'estar a l'alçada. Hi estarem, també el Govern".