Publicat 28/10/2019 15:32:28 +01:00CET

JxCat impulsarà al Parlament una comissió d'investigació de "tota l'actuació policial"

I.Pujol i L.Borràs, JxCat
EUROPA PRESS

Sobre les declaracions de Paluzie: "El més negatiu és que hi hagi un conflicte polític a Catalunya"

BARCELONA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha anunciat aquest dilluns que impulsaran una comissió d'investigació a la cambra per abordar "tota l'actuació policial" d'aquestes darreres setmanes a Catalunya i ha reclamat el suport de la resta de grups.

En roda de premsa, ha explicat que dimarts registraran la petició i ha insistit que necessiten "el suport de totes les mirades i accents polítics" per dur-la a terme, a més de recordar que el mateix conseller de l'Interior, Miquel Buch, va mostrar disposició a comparèixer en la comissió d'Interior.

En preguntar-li si es pot derivar responsabilitats polítiques de la comissió, Pujol ha evitat concretar-ho i ha destacat que treballaran per "controlar, fiscalitzar, esbrinar, preguntar i buscar respostes" a l'actuació policial.

"Preguntarem per tenir una radiografia completa de què ha passat, de què ha funcionat i què no en totes les policies", ha reiterat Pujol juntament amb la candidata de JxCat al Congrés, Laura Borràs.

Quan li han preguntat per les declaracions de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, sobre que els aldarulls serveixen per fer visible el conflicte, Borràs ha apuntat: "El més negatiu és que hi hagi un conflicte polític a Catalunya i la dimissió de l'Estat a l'hora de resoldre'l, això és el més negatiu".

"Mentre es dimiteixi de la política es produeixen reaccions de diversa índole", ha destacat, i en insistir-li sobre si considera positiva o negativa la violència d'aquestes setmanes, ha manifestat que condemna tota la violència.

També ha explicat que tots els càrrecs electes de JxCat secundaran la campanya d'Òmnium i s'autoinculparan de l'1-O com han fet centenars de ciutadans aquest mateix dilluns, que han generat cues als jutjats a la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

VISITARÀ ELS CDR EMPRESONATS

A més, demanarà visitar els membres dels CDR detinguts el 23 de setembre i empresonats a Soto del Real acusats d'un presumpte delicte de terrorisme: "Vull conèixer en quines condicions es troben i per què els mantenen en règim d'aïllament".

La candidata de JxCat també ha advertit que hi ha atestats de la Policia Nacional que estan "sota sospita perquè podrien procedir d'una única plantilla", la qual cosa investigaran, ha resolt.