JxCat i ERC es divideixen al Parlament en votar per recuperar la gestió de serveis públics

Publicat 12/12/2019 12:49:39CET
Hemicicle del Parlament de Catalunya durant una sessió del plenària al Parlament, a Barcelona, a 26 de novembre de 2019 (ARXIU).
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 12 des. (EUROPA PRESS) -

Els grups de JxCat i ERC al Parlament han votat diferent en un punt d'una moció de la CUP que instava el Govern a recuperar la gestió directa dels serveis públics, sobretot els relacionats amb l'educació, la sanitat, els serveis socials i els subministraments bàsics així com els necessaris per al desenvolupament de la vida.

Tot i ser un punt transaccionat entre JxCat i ERC, finalment els republicans, CatECP, la CUP i un diputat de JxCat hi han votat a favor, mentre que gran part del grup de JxCat, Cs, el PSC, el PP i els dos diputats de Demòcrates --adscrits a ERC-- s'hi han oposat, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, i quatre diputats més de JxCat s'han abstingut.

Fonts republicanes han manifestat la seva sorpresa pel fet que la majoria de diputats de JxCat hagin rebutjat aquest punt malgrat ser un text transaccionat amb ells.

També s'ha rebutjat instar el Govern a retirar el projecte de llei de contractes de serveis a les persones --coneguda com 'llei Aragonès'-- fins a l'aprovació, en seu parlamentària, d'una iniciativa legislativa que reguli de manera integral els serveis a les persones, blindi la no externalització dels serveis públics, relegui les figures no contractuals en casos taxats i excepcionals, i estableixi la contractació pública com una fórmula residual de gestió de serveis.

L'únic punt que ha tirat endavant és el punt en què el Parlament es compromet a impulsar una comissió d'estudi sobre l'enfortiment del sector públic que analitzi la situació dels serveis públics a Catalunya així com les conseqüències econòmiques de les externalitzacions i privatitzacions, entre altres qüestions.