JxCat dona suport a la reforma fiscal tot i generar-los "incomoditat" l'augment de successions

Publicat 16/12/2019 13:44:44CET
El portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, i la diputada Gemma Geis.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha manifestat aquest dilluns que donen suport a la reforma fiscal que han acordat el Govern i els comuns de cara al projecte de pressupostos de la Generalitat del 2020, tot i que no comparteixen l'augment de l'impost de successions: "És el que ens genera més incomoditat".

"Per responsabilitat amb el país i com a socis del Govern, donem el nostre suport a l'acord, malgrat que hi ha mesures que no ens satisfan. No és 100% el nostre model de societat", ha exposat en roda de premsa al Parlament, acompanyat de la diputada de JxCat Gemma Geis.

En ser preguntat sobre quines qüestions no comparteixen, Pujol ha volgut centrar-se en l'increment de successions, i demana que en la negociació s'hi incloguin mesures alternatives a pujar impostos com ara la millora dels ingressos "a través de la flexibilització del dèficit, i amb un reconeixement dels deutes de l'Estat" amb Catalunya.

Ha evitat pronunciar-se sobre què li sembla que, en matèria d'IRPF, els contribuents a partir de 90.000 euros hagin de pagar més, però sí que ha mostrat la seva satisfacció per la decisió que es redueixi la càrrega fiscal als contribuents amb rendes més baixes, els de menys de 12.450 euros, i que es prevegi un nou impost que gravarà l'impacte mediambiental de les instal·lacions elèctriques.

Al seu parer, cal fer un "exercici de realisme" tenint en compte que són un Govern de coalició i negocien els comptes amb els comuns, i ha advertit de la necessitat d'aprovar els pressupostos.

"Si no hi ha pressupostos, escenari que no contemplem, aquest acord no prosperaria. És moment d'acabar la feina", ha recalcat Pujol.