JxCat dona suport al "dret d'autodeterminació" de Hong Kong

Publicat 14/8/2019 21:09:13CET

Demana a Beijing negociar "sense amenaces i la llibertat dels presos polítics"

BARCELONA, 14 ago. (EUROPA PRESS) -

JxCat s'ha solidaritzat aquest dimecres amb el moviment impulsat des de Hong Kong contra la llei d'extradició a la República Popular Xinesa: "JxCat dona suport al dret d'autodeterminació de Hong Kong".

En un comunicat, mostra la seva solidaritat amb el "moviment democràtic de Hong Kong, en uns moments crucials per a la llibertat d'aquesta ciutat autònoma" xinesa.

Narren que en aquesta ciutat s'han anat succeint durant els últims mesos protestes exigint retirar la llei i la dimissió de la governadora de la ciutat, Carrie Lam.

"Hong Kong posseeix un sistema de democràcia representativa malgrat ser un territori de la República Popular Xinesa, en el que es denomina 'un país, dos sistemes", exposen.

Per JxCat, Hong Kong posseeix el "inalienable dret de tot territori a la llibertat dels seus ciutadans", per la qual cosa defensen les reivindicacions dels manifestants.

Consideren el règim comunista de Xi Jinping d'"autoritari i de cercar restar llibertats tant a Hong Kong com a la província occidental de Xinjiang, en una benvolguda homogeneïtzació de tota Xinesa sota un govern centralitzador de Pequín".

Per això, subratllen que JxCat dona suport al "dret a l'autodeterminació de Hong Kong, fa un emplaçament a la negociació sense amenaces ni coaccions i demana la llibertat dels seus presos polítics".