Publicat 9/7/2020 14:33:23 +02:00CET

JxCat demana al Govern l'"equiparació laboral i salarial" del sector social i sanitari

El líder de JxCat al Parlament, Albert Batet, durant una sessió plenària al Parlament en la qual es debat la gestió de la crisi sanitària de la covid-19 i la reconstrucció de Catalunya davant l'impacte de la pandèmia.
David Zorrakino - Europa Press

Reclamen atenció sanitària sense que les residències acabin sent "hospitals"

BARCELONA, 9 jul. (EUROPA PRESS) -

JxCat ha presentat una proposta de resolució al Parlament per instar el Govern a treballar "per una equiparació laboral i salarial" del sector social vinculat amb el de la salut.

Aquest és un dels punts d'una proposta sobre el personal del sector sanitari, a partir del qual volen que el Parlament constati que el sector i els professionals de l'àmbit de les residències han patit una "situació extrema" en les seves condicions laborals durant la pandèmia, i han demostrat un alt grau de compromís i treball.

Així, insten el Govern a acabar amb el "caràcter precari" de les condicions de treball en els serveis residencials; a promocionar la formació dels treballadors de les residències i a supervisar el desenvolupament de les seves competències d'atenció integral i relacional, i a invertir en la cura dels equips i en la millora de les organitzacions.

En una segona proposta de resolució, JxCat demana a la Generalitat que contribueixi a construir un relat que allunyi la identificació de vellesa amb malaltia i residències amb un lloc on morir, i a tenir present la seva dimensió social.

Segons el text, les persones que viuen en residències han de rebre l'atenció sanitària que precisin però "aquests centres no han d'acabar sent hospitals", i demanen avançar en el disseny d'una proposta d'atenció sociosanitària integral i centrada en la persones també al domicili.

ATENCIÓ DOMICILIÀRIA

"Cal revertir els escassos mitjans que hi ha per garantir una cura adequada en l'entorn domiciliari i satisfer el desig de gran part de les persones, persones grans, amb discapacitat, o amb trastorns mentals i addiccions, de continuar vivint a casa seva i continuar participat en la seva comunitat", recullen.

Per això, consideren necessari potenciar i desenvolupar els Serveis d'Atenció Domiciliària "amb una visió sociosanitària integral, i fins i tot anar incorporant la domòtica i el monitoratge".