Publicat 26/3/2019 17:46:45 +01:00CET

JxCat demana a la CUP responsabilitat en comptes de "posar pals a les rodes" al Govern de Catalunya

28A.- Jxcat Es Reivindica Com El "Vot Útil" Per Evitar Un Govern PSOE-Cs
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

El portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha demanat aquest dimarts a la CUP responsabilitat per centrar la seva acció a plantar cara a l'Estat en comptes de "posar pals a les rodes" al Govern de Quim Torra.

"El que demanaria a la CUP és més sentit de la responsabilitat de cara a la llibertat d'aquest país, que spigui llegir bé la situació actual i planti cara al Govern de l'Estat i no posi pals a les rodes del Govern de Torra", ha reclamat en roda de premsa.

Així ha respost la diputada de la CUP Maria Sirvent, que aquest dimarts ha demanat al Govern assumir que "no est governant" i li ha plantejat avanar les eleccions catalanes.

Pujol ha afirmat que no hi haur eleccions, sinó "acció de Govern", i ha retret als cupaires haver rebutjat la investidura de l'exconseller Jordi Turull com a president de la Generalitat fa un any, perqu creu que aix ha perjudicat la política catalana durant aquests mesos.

També ha emplaat la CUP a pensar en els seus votants i plantejar-se qui són els rivals dels seus electors: "No és el Govern. El rival de Catalunya és un Estat absolutament embogit que utilitza tots els mecanismes per fer-nos mal".

COMISSIÓ SOBRE ABUSOS

Pujol ha anunciat que JxCat presentar juntament amb ERC i el PSC-Units una proposta de resolució al Parlament per crear una comissió d'estudi sobre abusos sexuals a nens.

Aquest dimarts els comuns han presentat una moció que es votar en el proper ple i que demana crear una comissió d'investigació sobre casos "de violncies sexuals contra nens i joves a l'espai educatiu religiós", i ha criticat els grups per no haver-los donat suport per crear aquesta comissió d'investigació.

Eduard Pujol ha explicat que l'opció de JxCat és crear una comissió d'estudi i ha demanat tractar aquest tema amb "tota la sensibilitat".