JxCat demana a Colau que els metges puguin prescriure exercici físic als centres municipals

Publicat 9/12/2019 17:32:48CET

BARCELONA, 9 des. (EUROPA PRESS) -

El grup municipal de JxCat a Barcelona proposarà aquest dimarts en la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports que els metges puguin prescriure exercici físic als centres municipals com una part del tractament.

En una roda de premsa, els regidors Jordi Martí i Francina Vila han explicat que una alimentació equilibrada i la pràctica esportiva són els dos hàbits de vida saludable que més influeixen en el bon estat de salut.

En aquest sentit, JxCat també demanarà al Govern municipal elaborar aquests propers tres mesos el Pla del vianant per afavorir l'exclusivitat de les voreres, la prioritat a les plataformes úniques i als passos de vianants, entre d'altres.

"El 32% dels desplaçaments a Barcelona es fan caminant, i nosaltres volem reforçar aquesta xifra i que arribi al 50%. Volem voreres exclusives per a vianants, que han de ser la pedra angular de la mobilitat", ha dit Vila.

Martí ha afirmat que defensarà en la Comissió de Presidència d'aquest dimecres una proposició que demanarà impulsar un pla de prevenció d'accidents a persones i danys a béns públics i privats provocats per episodis de tempestes intenses.

També reclamaran en la Comissió d'Economia i Hisenda crear una taula de debat i treball amb el nom Barcelona Creixement Sostenible per "fer front als reptes de la ciutat", i en la qual participin les principals institucions públiques i privades, així com agents econòmics i socials.