Publicat 12/4/2019 15:00:29 +02:00CET

JxCat defensa un salari mínim diferenciat a Catalunya de 1.100 euros pel seu cost de vida

28A.- JxCat sobre les protestes contra Álvarez de Toledo: "Hi ha gent que cerca problemes"
EUROPA PRESS

Avisen dels greuges" de l'Estat contra Catalunya en el camp polític, social i econmic

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

La candidata de JxCat per a les generals, Laura Borrs, ha defensat aquest divendres aconseguir un salari mínim a Catalunya d'uns 1.100 euros davant dels 900 euros de la resta de l'Estat en considerar que cal tenir en compte que el cost de la vida és superior al d'altres territoris.

En roda de premsa juntament amb la també candidata al Congrés Míriam Nogueras, han exposat una llista de "greuges" contra Catalunya de naturalesa política, social i econmica, a través dels quals han acusat l'Estat d'enganyar els catalans.

En el programa electoral de JxCat es recull que el salari mínim interprofessional ha d'augmentar dels 900 euros actuals fins al 60% del salari mitj, com estableix la Carta Social Europea, i poder-lo situar en els 1.100 euros al mes aproximadament, per no esmenta la variable del cost de la vida.

No obstant aix, Borrs ha justificat la demanda d'un salari mínim diferenciat "perqu a Catalunya és on el cost de la vida és més elevat, i aix podria corregir el greuge que representa per als treballadors catalans viure a Catalunya".

"Per una vegada estem d'acord amb les reivindicacions de la Policia Nacional i la Gurdia Civil", han assegurat Borrs i Nogueras sobre la demanda d'equiparació salarial que demanen aquests cossos respecte als Mossos d'Esquadra i l'Ertzaintza.

ARTICLE 155

En l'mbit polític, Borrs ha considerat greuges polítics el que ha passat després de la sentncia del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, i el més recent l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya amb el suport del PP, Cs i el PSOE.

En el camp econmic, ha advertit del dficit fiscal de 16.000 milions d'euros a l'any, ha qualificat d'"insuficient i injust" el sistema de finanament actual i ha lamentat el deute pendent de l'Estat amb Catalunya per la disposició addicional tercera de l'Estatut així com la falta d'inversions.

També veu greuges en el capítol social en qüestions com l'aplicació de la Llei de la Dependncia, en les polítiques actives d'ocupació, en l'mbit educatiu, cultural i sanitari i sobre el catal.

"Els enganys han estat constants encara que els presidents del Govern es diguessin González, Zapatero o Sánchez. El resultat han estat mentides i enganys per a tots els catalans. La independncia és el projecte social més viable per a Catalunya", ha resolt Borrs.