JxCat critica la suspensió del TC: "És la història de sempre"

Publicat 10/10/2019 14:30:49CET
Eduard Pujol, JxCat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha criticat que el Tribunal Constitucional (TC) hagi suspès aquest dijous diversos punts d'una resolució del mes de juliol de la Cambra catalana: "És la història de sempre".

Ha augurat que, quan s'analitzi el període actual d'aquí a uns anys, alguns es posaran les mans al cap per "com s'ha permès convertir la Justícia en una veu que no hauria de ser central en el debat polític".

Pujol ha criticat que existeix un "germà gran que, en forma de sentència, diu que el que has dit no ho podies dir", i ha demanat que es pugui debatre políticament sense haver de mirar pel retrovisor per preveure si una resolució judicial invalidarà el que s'ha acordat.

"Nosaltres mirem de fer parlamentarisme en una situació excepcional que alguns neguen: debatre, parlar i votar, i quan es vota en un sentit que no agrada a algú, a l'Estat, sempre venen a prohibir-ho, negar-ho, censurar-ho", ha asseverat Pujol, que ha dit que la democràcia està malalta.

El TC ha suspès diversos punts de la resolució del Parlament del 25 de juliol, que inclou crítiques a Felip VI i la defensa del dret a l'autodeterminació, i ha advertit que no es prengui cap iniciativa que avanci en aquest sentit.