Publicat 4/4/2019 15:02:21 +02:00CET

JxCat critica la decisió del TC i avisa que insistir a investir Puigdemont a distncia

David Zorrakino/Europa Press

Reclama una llista d'unitat independentista a les europees per "internacionalitzar el conflicte"

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

La número dos de JxCat a les eleccions generals, Laura Borrs, ha acusat aquest dijous el Tribunal Constitucional (TC) de "modificar la voluntat dels catalans" en haver declarat inconstitucional diversos articles d'una llei del Parlament per poder investir a distncia a Carles Puigdemont.

En declaracions als periodistes des dels passadissos de la Cambra, ha defensat que la llei l'única cosa que pretenia era modernitzar el Parlament i introduir les votacions i la investidura telemtica, i ha criticat que l'alt tribunal "nega la sobirania" de la institució catalana.

Preguntada per si la decisió del TC allunya la possibilitat d'investir l'expresident un altre cop en el crrec, ha replicat que qui hauria de respondre aquesta qüestió "és qui ha decidit suspendre la normativa", no el seu grup parlamentari.

Actualment hi ha en marxa una ponncia al Parlament amb la qual JxCat vol modificar el reglament de la Cambra per poder tirar endavant aquesta investidura a distncia, i Borrs ha advertit que no hi renunciaran malgrat la decisió que ha pres el Constitucional.

Ha allegat que s'ha d'apostar per introduir les tecnologies digitals en els plens i en les comissions de la Cambra i ha concls: "Continuarem treballant en aquesta línia perqu el mecanisme és bo per a totes les persones del Parlament i els ciutadans".

ELECCIONS EUROPEES

A més, Borrs ha celebrat l'article que han fet Puigdemont i els exconsellers Clara Ponsatí (JxCat) i Toni Comín (ERC) en el qual demanen que de cara a les eleccions europees es formi una llista unitria "que reculli tota la diversitat del moviment independentista".

Borrs ha defensat que l'independentisme hauria de presentar-se sempre unit en totes les eleccions, per ha considerat que encara és més important en les europees "per internacionalitzar el conflicte polític i donar un missatge molt potent de cara a l'opinió pública internacional".

ERC ha rebutjat fins avui aquest tipus de candidatures unitries, perqu considera que l'independentisme maximitza els seus suports presentant-se per separat, i Borrs no ha volgut polemitzar: "Qui decideix no formar part de la unitat ja explicar els seus motius".