Actualitzat 23/7/2019 11:57:22 +00:00 CET

JxCat confirma el seu 'no' a Sánchez i li demana que parli de "presos polítics"

- Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 23 Jul. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, s'ha reafirmat aquest dimarts en el seu rebuig a la candidatura a la Presidència del Govern espanyol del líder socialista, Pedro Sánchez, al qual ha demanat que no només parli de "presos polítics" per referir-se als líders sobiranistes empresonats sinó que fins i tot dialogui amb ells.

"Vostè ha explicat públicament que necessita un vicepresident que no parli de presos polítics --en al·lusió a Pablo Iglesias--, però si tingués sentit d'Estat, hauria de parlar de presos polítics i amb els presos polítics", ha subratllat Borràs a Sánchez durant la seva intervenció en la segona jornada del debat d'investidura que se celebra des d'aquest dilluns al Congrés.

La independentista catalana ha censurat que el president en funcions hagi protagonitzat en tres mesos "una oda al bloqueig" i que ara demani a la resta de grups que no bloquegin la seva investidura quan, al seu parer, Sánchez no només ha mirat d'"humiliar" els seus socis, en referència a Unides Podem, sinó que s'ha parapetat darrere d'"un mur de silenci".

"TENIM 155 MOTIUS PEL NO"

"El resultat de les eleccions no li concedeix el dret a la prepotència, a governar en solitari o a defugir els pactes, l'obliga a dialogar, negociar i a fer política, faci això, no busqui més excuses i torni amb els deures fets", ha assenyalat a Sánchez.

Amb tot, Borràs ha confirmat que els diputats de Junts rebutjaran aquest dimarts la seva candidatura. "Tenim 155 motius pel 'no' a la investidura", ha assenyalat, abans d'afirmar que amb el líder socialista en el poder "s'ha incrementat la repressió, s'ha mantingut el control de les finances a Catalunya, s'ha espiat representants de les delegacions catalanes a l'exterior, es manté el delicte de sedició per als presos del procés i se suspenen els qui han estat elegits parlamentaris".