Publicat 10/9/2020 18:18:03 +02:00CET

JxCat apel·la a la "confrontació intel·ligent" per assolir la república catalana

El president de JxCat al Parlament, Albert Batet, després del ple del Parlament. Barcelona, Catalunya, (Espanya), 9 de setembre del 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

JxCat ha apel·lat aquest dijous a convertir la "confrontació intel·ligent" en una eina per tirar endavant amb la voluntat del poble català d'assolir un estat en forma de república.

Així ho recull en el manifest de la Diada, que se celebra aquest divendres, en el qual adverteixen que es torna a atacar les institucions catalanes "en un procés molt meditant, de reculada democràtica en el qual també el rei, ara Felip VI, hi juga un paper fonamental".

"300 anys de lluita per les llibertats individuals i col·lectives, que tornen a estar reprimides, ofegades i amb voluntat de ser silenciades", destaquen.

En un any marcat per la pandèmia, JxCat demana celebrar la Diada "junts com a poble i junts per Catalunya, amb la voluntat de rememorar les lluites compartides per assolir la independència i per ser un país just i pròsper".

"Els embats de l'estat espanyol continuen", lamenta JxCat, que demana celebrar l'11 de setembre de manera alegre, festiva, reivindicativa i participativa, com també amb civisme i responsabilitat per garantir les mesures sanitàries.

Contador