Publicat 13/5/2020 14:53:00 +02:00CET

JxCat aparca el debat electoral i demana responsabilitat: "No és moment d'eleccions"

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El portaveu de JxCat en el Parlament, Eduard Pujol, ha aparcat aquest dimecres el debat electoral i ha demanat responsabilitat perquè, al seu judici, ara toca centrar-se a abordar la crisi sanitària pel coronavirus així com en la cerca de solucions per a la reconstrucció social i econòmica de la societat.

"No és moment d'eleccions. No estem en un escenari habitual de joc polític. Hi ha lògiques absolutament diferents. És moment de centrar-nos a cercar solucions", ha defensat en roda de premsa, després que ERC, soci de Govern, hagi demanat que es convoquin i també els partits de l'oposició.

Per a Pujol, cal centrar-se a afrontar els reptes derivats del coronavirus a curt, mitjà i llarg termini, i "això requereix grans dosis de responsabilitat i generositat, per la qual cosa sense ànim de polèmica, és moment de governar bé".

Sobre si preveuen que el Tribunal Suprem marcarà la convocatòria de les eleccions en cas d'inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, Pujol ha assegurat que el president analitza les informacions i escenaris possibles "i prendrà les decisions que consideri més oportunes".

REORDENACIÓ DE JxCAT

En preguntar-se-li per la reordenació de l'espai de JxCat, ha explicat que "acabarà havent-hi reordenació", però que ara la prioritat és l'emergència sanitària.

"Hem de seguir centrats a cercar solucions a la crisi. La reformulació de l'espai, les converses i les negociacions estan parades perquè la responsabilitat ens obligava a no avançar", ha apuntat.

Contador