Publicat 17/12/2019 18:36CET

Un jutjat veu discriminatori que es demani el grau als dissenyadors per entrar a l'administració

BARCELONA, 17 des. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat Contenciós Administratiu número 9 de Barcelona ha considerat discriminatori que es demani el grau universitari als dissenyadors collegiats per accedir a la funció pública.

En un comunicat aquest dimarts, el Collectiu Ronda, que ha assessorat el Collegi Oficial de Disseny Grfic de Catalunya, ha indicat que la sentncia exonera aquests professionals de l'obligació d'estar en possessió del títol en Disseny Grfic per optar a les places de la categoria A dins de l'Administració i organismes públics.

La resolució assenyala com a discriminatries les bases d'un concurs d'oposició convocat per l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) per ocupar diferents places en el servei d'imatge corporativa i relacions externes, i incorporava l'obligació d'acreditar aquesta titulació universitria, que es va comenar a impartir el 2010.

El Collectiu Ronda ha exposat que el concurs ignorava la disposició legal que autoritza el Collegi Professional de Disseny Grfic a habilitar i acreditar per a l'exercici professional els dissenyadors que van acabar la seva formació abans de la creació de la primera titulació en aquest mbit.

L'advocat Marc Vilar ha defensat que la convocatria "limitava" l'accés a les places a persones que possessin el títol, i excloa els dissenyadors acreditats pel collegi professional, tot i que era un mecanisme de convalidació professional reconegut per llei.

"Ens trobem, com apunta la sentncia, davant d'una vulneració de l'article 23.2 de la Constitució espanyola que regula com a dret fonamental el dret d'accedir a la funció pública en igualtat de condicons", ha agregat Vilar.

El Collegi Professional de Disseny Grfic es va crear l'any 2004 i és l'únic de tot l'Estat que exerceix la representació collegial dels professionals de la disciplina de la comunicació visual.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés