Publicat 17/12/2019 18:36:13 +01:00CET

Un jutjat veu discriminatori que es demani el grau als dissenyadors per entrar a l'administració

BARCELONA, 17 des. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat Contenciós Administratiu número 9 de Barcelona ha considerat discriminatori que es demani el grau universitari als dissenyadors col·legiats per accedir a la funció pública.

En un comunicat aquest dimarts, el Col·lectiu Ronda, que ha assessorat el Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, ha indicat que la sentència exonera aquests professionals de l'obligació d'estar en possessió del títol en Disseny Gràfic per optar a les places de la categoria A dins de l'Administració i organismes públics.

La resolució assenyala com a discriminatòries les bases d'un concurs d'oposició convocat per l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) per ocupar diferents places en el servei d'imatge corporativa i relacions externes, i incorporava l'obligació d'acreditar aquesta titulació universitària, que es va començar a impartir el 2010.

El Col·lectiu Ronda ha exposat que el concurs ignorava la disposició legal que autoritza el Col·legi Professional de Disseny Gràfic a habilitar i acreditar per a l'exercici professional els dissenyadors que van acabar la seva formació abans de la creació de la primera titulació en aquest àmbit.

L'advocat Marc Vilar ha defensat que la convocatòria "limitava" l'accés a les places a persones que posseïssin el títol, i excloïa els dissenyadors acreditats pel col·legi professional, tot i que era un mecanisme de convalidació professional reconegut per llei.

"Ens trobem, com apunta la sentència, davant d'una vulneració de l'article 23.2 de la Constitució espanyola que regula com a dret fonamental el dret d'accedir a la funció pública en igualtat de condicons", ha agregat Vilar.

El Col·legi Professional de Disseny Gràfic es va crear l'any 2004 i és l'únic de tot l'Estat que exerceix la representació col·legial dels professionals de la disciplina de la comunicació visual.