Publicat 22/5/2019 16:59:14 +02:00CET

Un jutjat de Tarragona arxiva la causa a 39 persones per talls de carreteres en la vaga del 8N

Un jutjat de Tarragona arxiva la causa a 39 persones per corts de vies en la vaga del8
PLATAFORMA DE SUPORT A LES ENCAUSADES DEL 8-N

TARRAGONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

El Jutjat d'Instrucció 2 de Tarragona ha arxivat la investigació a 39 persones per presumptes desordres i delicte contra la seguretat del trànsit durant la vaga del 8 de novembre del 2017.

Així ho ha explicat a Europa Press l'advocat d'alguns dels encausats, Carles Perdiguero, que ha precisat que el jutjat ha optat per arxivar el cas en no veure indicis de delicte.

Els investigats van ser citats el maig del 2018 davant del jutjat durant cinc dies de maig i juny i ja van comparèixer llavors, encara que alguns es van acollir al seu dret a no declarar, en una causa que es va obrir fa un any arran d'una denúncia de la Fiscalia.

El 8 de novembre del 2017 es va convocar una vaga general a Catalunya derivada de l'1-O, i segons la Fiscalia els investigats havien tallat carreteres i havien dut a terme desordres.

Per anunciar aquesta decisió judicial, els implicats han convocat una roda de premsa aquest dimecres davant de la Catedral de Tarragona, en la qual han exhibit una pancarta amb el missatge 'Ho tornarem a fer fins al compliment del mandat democràtic de l'1-O'.

En un comunicat, la plataforma de suport a les encausades ha explicat que sempre han defensat que no havien comès cap delicte i que els seus actes es basaven "en el principi de llibertat d'expressió i manifestació".

També recorden que van criticar "el caràcter polític d'aquest procediment judicial i es van reafirmar en el seu compromís en la mobilització de la ciutadania".