Publicat 11/1/2019 18:16:56CET

El jutjat retornarà la documentació sobre el cas Cursach confiscada a la seu d'Europa Press a les Balears

ISAAC BUJ/EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 11 Gen. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma retornarà la documentació sobre el cas Cursach que la policia va requisar a una periodista d'Europa Press al desembre, i que no va ser lliurada juntament amb la resta del material la setmana passada.

Després que el jutjat hagi comunicat l'entrega dels documents en paper, la representació legal d'Europa Press i la redactora afectada, Blanca Pou, ha presentat un escrit en el qual demana que certifiqui que la documentació no ha estat examinada ni copiada.

Es tracta de diversos documents en format físic que la policia es va emportar de la seu d'Europa Press a Palma el passat 11 de desembre, juntament amb el telèfon mòbil de la redactora, un llapis de memòria i dos ordinadors. Ho van fer en execució d'una ordre de l'instructor del cas Cursach, Miquel Florit, per conèixer l'origen d'una informació publicada en primícia per l'agència de notícies. També van requisar el mòbil al periodista de 'Diario de Mallorca' Kiko Mestre.

Després de l'admissió a tràmit de la querella presentada pels mitjans i redactors afectats, Florit va anul·lar l'ordre i el jutjat va citar els periodistes per entregar-los el material. No obstant això, en aquest acte no es van retornar els documents en paper, sinó només els dispositius electrònics. Aleshores, el secretari judicial va indicar que la policia no li havia lliurat aquesta documentació, malgrat que així constava en l'acta aixecada en l'acte de confiscació.

EXIGEIXEN CERTIFICACIÓ SOBRE EL TEMPS QUE LA POLICIA VA TENIR EL MATERIAL

Pel que fa als dispositius, el jutjat va certificar que els equips no havien estat manipulats, copiats ni examinats en el temps en el qual havien estat sota la custòdia del secretari judicial.

No obstant això, els equips havien estat lliurats per la policia al jutjat l'endemà de la confiscació, per la qual cosa existeix un interval de gairebé 24 hores que no queda recollit en la certificació del lletrat de l'Administració de Justícia, que sí que confirmava que els agents van portar els dispositius al jutjat per una ordre verbal de Florit.

Per aquest motiu, els afectats exigeixen que se certifiqui que els dispositius tampoc no van ser oberts ni manipulats en aquest període de temps.

PRECINTES "PERFECTAMENT INTERCANVIABLES"

Igualment, l'escrit d'Europa Press i la redactora dirigit al jutjat fa constar que les bosses segellades que contenien el telèfon i el llapis de memòria retornats a la periodista són "perfectament intercanviables per altres d'iguals" perquè no porten cap número d'identificació. Fins i tot, "tenint en compte la seva grandària permeten la manipulació del telèfon sense necessitat d'obrir la bossa".

De la mateixa manera, els precintes de les torres informàtiques "consisteixen en unes simples cintes adhesives amb la inscripció CNP sense cap número d'identificació, i per tant, perfectament intercanviables per unes altres d'iguals".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.