Publicat 23/7/2019 16:12:22 +02:00CET

Un jutjat investiga els altercats davant d'un centre de menors del Masnou (Barcelona)

Unas 300 personas se manifiestan en El Masnou (Barcelona) contra ataques racistas a menores migrados
CUP MASNOU

BARCELONA, 23 jul. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat d'Instrucció 1 de Mataró (Barcelona) ha obert una investigació judicial pels altercats durant una protesta davant d'un centre de menors no acompanyats del Masnou després d'un enfrontament entre dos grups de detractors i defensors, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Aquest jutjat, que es trobava de guàrdia aquell dia i que havia obert unes diligències indeterminades per aquests fets, ha rebut aquest dimarts l'atestat policial, el moment en què considera que comença la investigació.

L'enfrontament es va produir el 4 de juliol a prop de l'alberg Josep Maria Batista i Roca, i com a conseqüència aquest dilluns els Mossos d'Esquadra van detenir sis implicats i els van prendre declaració, han informat la policia catalana a Europa Press.

Entre els detinguts hi ha persones de tots dos grups, tant defensors com detractors dels menors, i van quedar en llibertat amb càrrecs aquest mateix dilluns a l'espera de ser citats pel jutge, han indicat fonts properes al cas.

Els atribueixen de moment els presumptes delictes de desordres, desobediència, atemptat a l'autoritat i delicte d'odi.

Segons va informar la Conselleria Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, aquell dia es va produir un atac violent en un centre de menors de la Generalitat al Masnou per part d'un grup organitzat que ha deixat ferits diversos menors que van necessitar atenció mèdica.

El departament va condemnar aquest tipus d'"atacs intolerables" a centres de menors, centres de màxima protecció que acullen les persones més vulnerables i que són un servei públic, va ressaltar.